joi, 17 martie 2011
duminică, 13 martie 2011
Premiu
eu ii multumesc mult , chiar nu am mai primit un premiu de mult timp,
ce consta in urmatoarele reguli
1.Persoana care a primit premiul sa il posteze pe blogul personal.
2.Sa il ofere mai departe altor 10 persoane.
si tuturor celor care ma viztea
luni, 7 martie 2011
joi, 3 martie 2011
Pui pe sticla cu orez si legume la cuptor
un pui de 1,5 kg
1 1/2 cana orez
1 morcov
1/2 ardei rosu
1 ceapa
1borcan cu ciuperci
sare, piper, condimente
ulei de masline
patrunjel verde
se pregateste un vas de yena sau o tava ce va merge la cuptor ungand-o cu ulei
ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt si se presara pe fundul vasului, se pune si orezul spalat, apoi ciupercile si se preasara patrunjel verde, sare si putin piper
puiul se spala, se usuca bine, se unge bine, bine cu ulei, apoi se freaca cu condimentele preferate se aseaza puiul pe un borcan sau sticla umpluta pe trei sferturi cu apa
astfel puiul pregatit se aseaza in mijlocul tavi
se toarna 3 cani de apa peste legume si se introduce tava la cuptor pentru timp1 1/2 -2 ore.
pe la jumatatea timpului amestecati usor legumele si la nevoie completati cu apa
luni, 28 februarie 2011
Prajitura cu bezea caramel
pt blat
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt
se coace blatul si se lasa la racit
pt crema
4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino
galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele
se pune crema pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa tare, se lasa la racit
se mixeaza crema cu untul si zaharul vanilat, se adauga si praful de cappuccino
se intinde crema peste blat
pt bezeaua caramel
4 albusuri, 8 linguri zahar,
albusurile se bat spuma se adauga 4 linguri de zahar
separat se face un sirop: se ard 4 linguri zahar si se sting cu 2 linguri apa
siropul fierbinte se toarna suvita in spuma de albus batand incontinuu
asamblare:
blat, crema, spuma caramel, ornamente din ciocolata
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura