marți, 29 decembrie 2009

Tort cu crema caramel si nuca

Photobucket

MICA

Blat I:
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina,cacao, un plic praf de copt
se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.

Blat II :
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit

Crema:
300g zahar, 500ml lapte, 5 galbenusuri, 4 linguri de faina, un pachet de unt,100g nuca
zaharul se caramelizeaza pe foc, se stinge cu 250ml lapte cald, se lasa la foc mic pana se dizolva tot zaharul.
separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.

Pt ornat am folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.(eu macin deodata cu zaharaul si vanilia)

Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca










MIC

2 comentarii:

Printfriendly