Avem nevoie de:
1 pachet de napolitane
1 litru lapte ....eu am folosit de 3,5% grasime
600g zahar
1 cana si jumatate nuci macinate
4-5 biscuiti macinati
1/2 pachet de unt, 100g
1/2 esenta de rom
Intr-o oala de 2 litri punem laptele si zaharul la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate, pana se caramelizeaza laptele si devine o crema nu foarte groasa...in a doua parte se amesteca mai des pe fundul oalei sa nu se arda.
Cam asa arata dupa o ora de fiert.....
Dupa 1 ora si jumatate crema s-a îngroșat si a căpătat o culoare maronie, semn ca laptele s-a caramelizat.
Acum este momentul sa adaugam restul ingredientelor: nuca, biscuitii, untul, esenta.
Mai tinem crema aproximativ 2 minute pe foc si este gata.
O dam deoparte la racit, apoi umplem foile de napolitana.
Asezam o greutate deasupra lor si le lasam pana a doua zi cand pot fi taiate.
Acum este momentul sa adaugam restul ingredientelor: nuca, biscuitii, untul, esenta.
Mai tinem crema aproximativ 2 minute pe foc si este gata.
O dam deoparte la racit, apoi umplem foile de napolitana.
Asezam o greutate deasupra lor si le lasam pana a doua zi cand pot fi taiate.
Frumoase si gustoase.
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
De tinut minte..tare bune trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereDiana, ce bine ca mai ai timp si de prajiturici!
RăspundețiȘtergereFoarte bune napolitanele!
arata grozav ! cred ca am si eu caietul mamei o retet asemanatoare.m-ai impulsionat
RăspundețiȘtergeream incercat sa te votez,da'pare ca din 4 nov incepe.asa ca am sa insist.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergere