duminică, 3 octombrie 2010

Prajitura cu branza dulce

 penru o tava mare, 30/40cm

500gr faina
150g margarina
1 ou
120gr zahar
1 varf bicarbonat
putin lapte
 +3 linguri de gris 

Se framinta un aluat potrivit si se da la rece pana preparam umplutura de branza .
Aluatul se imparte in doua. Se intinde prima foaie in tava, se presara cu gris , se toarna uniform umplutura de branza, se presara gris, se acopera cu cea de a doua foaie.
Se traseaza usor cu cutitul patratele dupa cum vrem sa taiem prajitura la final.
Se coace in cuptorul incins pentru 10 minute, apoi la foc potrivit.
Se presara cu zahar pudra.

600g branza dulce
50g gris
50g faina
150g zahar
150g unt
3oua
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie

Se faramiteaza bine branza cu furculita si se amesteca bine cu restul ingredientelor....eu le-am pus pe toate in robot.

4 comentarii:

  1. Atit de simpla,atit de gustoasa,atit de aratoasa!
    Uite voi trasa si eu asa bucatile ca tine!multumesc de pont!

    RăspundețiȘtergere
  2. MARIANA ma bucur ca ti-am dat o idee buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, buna prajitura ta!
    Pe blogul meu te asteapta mai multe premii.
    Te astept sa le iei.

    RăspundețiȘtergere
  4. pt.prajitura asta iti bati copii cat i de buna ,mai ales calda,mai am cu branza reteta cu blat din 2 oua si aia-i o bunatate,cu vanilie si stafide,Yam!Yam!,ti-a iesit foarte bine,pupici

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly