miercuri, 30 noiembrie 2011

Papricas cu carne de iepure



pentru macerare avem nevoie de:

 1 ceapa, 4 catei usturoi, 3 frunze de dafin, sare, piper, 100ml otet
carnea de la un iepure se spala, se curata de pielite si se portioneaza
se aseaza intr-un vas incapator si se amesteca cu condimentele, ceapa taiata mare, usturoiul, otetul
se lasa la rece cateva ore, chiar pana a doua zi.

pentru preparare avem nevoie de:

2 linguri de untura sau ulei, 3 cepe, 2-3 morcovi, 1 ardei, 2 linguri pasta de rosii, 2 frunze de dafin sare, piper, 1 paharel de vin,  usturoi
 ceapa, ardeii si morcovii se taie bucati mari.
se incinge untura si se pune la calit ceapa, morcovul si ardeiul si un praf de sare.
se lasa 5 minute apoi se adauga carnea de iepure curatata de zarzavatul de la macerat, si se prajeste usor
se adauga putina apa sau zeama de carne, foile de dafin, usturoiul, sarea si piperul
carnea se fierbe acoperita, completand din cand in cand cu apa .
cand este aproape gata se pune paharelul de vin si pasta de rosii.
se lasa sa scada pana ce carnea este bine facuta. 





4 comentarii:

  1. Se vede treaba ca ai fost la vanatoare!!!
    bun trebuie sa fie acest papricas;mie-mi place cu orice;ozi frumoasa,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iepurele e crescut de tine acasa ???
    Arata minunat acolo in farfurie dar...parca mi-ar fi mila sa-l si degust...
    Weekend placut alatauri de nazdravanii tai, Diana !

    RăspundețiȘtergere
  3. hi,hi....nu am fost la vanatoare! iepurele e din curtea propie.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly