luni, 19 noiembrie 2012

Tort krem a la krem




un tort facut la viteza maxima :) de asta ama les reteta asta

Blat:
8 oua
8 linguri zahar
1 plic creme Ole de ciocolata , Dr. Qetker
2 linguri faina
  Se separa albusurile de galbenusuri.
 Albusurile se bat spuma cu zaharul, cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe palete se adauga galbenusurile si se mai mixeaza putin pana se inglobleaza in masa de albus. Apoi se adauga plicul de crema Ole si faina, se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn..
 Se toarna in tava si se coace.
 Rece se taie in doua sau trei felii.

Crema:
200 ml lapte
400 ml frisca lichida
1 plic creme Ole de vanilie
1 esenta vanilie
4 linguri zahar pudra
 Intr-un vas incapator se pune plicul de crema, zaharul pudra si esenta de vanilie, se toarna laptele rece si frisca. Pentru inceput se mixeaza la viteza mica, apoi se mareste viteza.

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
 Ciocolata se rupe bucati mici se amesteca cu frisca si se topeste la foc mic.

Sirop:
 200g zahar, 350ml apa, 2 linguri cafea espresso tare
Se pune apa cu zaharul la fiert 2 minute, se adauga si cafeaua.
Se foloseste rece la insiropuat blaturile.

11 comentarii:

  1. Imi place mult krem a la krem! Tortul arata tare bine, pentru cine e cuponul? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula, tortul a fost pentru cineva care tocmai a iesit la pensie...pupici!

      Ștergere
  2. Magnifique ce gâteau digne d'une grande vitrine, bravo!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai sa fie....mi-am pierdut cumva cuponul de pensie la tine ???
    Nu-l mai gaseam si uite ca vi tu cu bunatatea asta de tort cu cupon cu tot.....
    Multumesc frumos !
    Te tzuc cu drag Diana...tortul sunt sigura ca a fost "ras" urgent de pe farfurie....

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana poate-mi faci si mie unul pentru ziua mea si cu pensia aferenta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu mare placere, Mari! iti ajunge 1.000.000 au vrei mai mult?? :)

      Ștergere
  5. Diana Ramona Kintsch3 februarie 2022 la 22:08

    Eu blaturile le coc la 180 de grade.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly