Ce poate fi mai placut intr-o dimineata insorita de toamna
2 kg de gutui
1 kg zahar
1 litru apa
1/2 lamaie
1 cana nuci taiate
1 pliculet zahar vanilat
Gutuile se spala bine de puf, se curata de coaja si se taie, se indeparteaza casuta cu samburi si partea lemnoasa, apoi se taie cubulete mici.
Intr-o cratita cu fundul gros se pune zaharul si apa la fiert apoi se adauga gutuile taiate.
Se fierbe timp de 30-35 de minute, se adauga sucul de la jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc mic aproximativ 15 minute pana se ingroasa siropul si dulceata este legata.
Nu fierbeti mai mult decat este necesar! Astfel veti obtine o dulceata cu o culoare frumoasa.
Se pune vanilia si nucile taie, se amesteca usor apoi se toarna dulceata in borcane spalate si uscate bine.
Se capseaza borcanele si se intorc cu gura in jos si se lasa la racit pana a doua zi invelite in paturi sau in cuptorul aragazului incalzit la 100 de grade.
Imi place foarte mult. Daca faci o prajitura cu mere si pui 3-4 linguri din aceasta dulceata ii da o aroma aparte!
RăspundețiȘtergereasa e , este o dulceata foarte parfumata!
ȘtergereO nebunie de dulceata!
RăspundețiȘtergereBuuuna si aromata!!
RăspundețiȘtergereda, este o dulceata tare buna si aromata!
RăspundețiȘtergere