marți, 8 octombrie 2013

Prajitura cu crema de mascarpone si banane



Blat
5 oua
150g zahar
7 linguri faina
5 linguri ulei
1 praf de copt
3-4 linguri de cacaua
100g nuci taiate marunt

Crema
1 pachet de unt (200g)
250g mascarpone
4-5 linguri zahar pudra
+ 3 banane tari

Glazura
100g ciocolata
50ml frisca lichida
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine. Cand am obtinut o spuma densa se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se topeste tot zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si uleiul. La final se pune faina, praful de copt, cacoa si nuca si se amesteca usor cu paleta de jos in sus.
Se toarna compozitia in tava si se coace.
Se lasa la racit si se taie in doua.

Crema:
Untul se mixeazase adauga crema de mascarpone si zaharul.
Se umplu blaturile cu crema, jumatate se pune intre foi, iar restul deasupra.
Se aseaza bananele taiate felii.

Glazura: 
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc.
Se toarna calduta peste prajitura.

 




 

17 comentarii:

  1. Foarte faina prajitura. Sunt sigura ca e si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca a iesit ceva absolut delicioas. Seara buna Diana. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. O mare nebunie pentru papilele gustative. Felicitari, Diana. Am sa prepar si eu prajitura asta. Deja cu tortul cu rulada si crema de capsuni - tot de la tine - am facut furori! Multumesc pentru ca impartasesti aceste minunatii cu noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doina, abia astept sa-mi spui cum a fost prajitura, sigur iti va placea!

      Ștergere
  4. Ce-i cu nebunia asta??ca nu mai am saliva in gura!!! si cioco si nuca si alte alea....Diana nu ma omora!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea mi-a placut crema cu unt si mascarpone, mai buna ar fi fost o crema cu frisca si mascarpone. Blatul trebuie neaparat insiropat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, sunt persoane care adora blaturile insiropate dar sunt si care nici nu vor sa auda de asa ceva, fiecare poate adopta dupa gust.

      Ștergere
  6. am facut-o. blatul mi-a placut pt ca a iesit inalt si bun la gust,am sa-l mai fac,dar in combinatie cu alta crema, cea de aici mi s-a taiat si oricum mi se pare cam grasa...branza mascarpone e grasa,untul gras

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine! Poti sa imi zici te rog aproximativ ce dimensiuni are tava in care ai facut-o? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am plecat din Ro acum aproape 30 de ani si nu am fost acolo de aproape 20 de ani. Cand zici un "pachet de unt" bănuiesc că e 250g cum era pe vremuri? Aici un pachet de unt are 454g (1lb)

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly