vineri, 14 mai 2010

Tort Amandina

pt blat
6 oua
200g zahar
4linguri apa
50ml ulei
cacao
10 linguri faina
1 plic praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa.
galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare.
se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
se adauga si faina, praful de copt si cacaoa
compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.



pt crema I
6 oua
6 linguri de zahar
10g gelatina
1 pachet de unt
100g ciocolata
gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.
se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.
2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.
crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.


crema II
250ml frisca
2-3 linguri zahar pudra
100g ciocolata sau 3 linguri nutella
se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.


sirop
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se adauga esenta de rom


asamblare
blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.
 se orneaza cu glazura de caramel si frisca.


glazura  2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.

vineri, 7 mai 2010

Crema de branza cu ceapa verde

 o reteta foarte simpla si gustoasa
ideal e sa folositi branza proaspata
eu am cumparat din piata sa fie 100 % naturala.

500g branza dulce
150ml smantana
2 fire ceapa verde
sare, piper, boia dulce
branza se amesteca cu ceapa verde se toaca marunt
se adauga smantana, sare si piper dupa gust si putina boia dulce.
se feaca bine pana devine cremoasa.

miercuri, 5 mai 2010

duminică, 2 mai 2010

Tort Halba de Bere


blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul si am batut bine pana am obtinut o spuma tare, ce nu curgea de pe vas.
am adaugat galbenusurile apoi uleiul.
am incorporat faina cernuta si praful de copt.
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic rezultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm

sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
am fiert un sirop din apa, zahar si vanilia, apoi l-am lasat la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.

crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.


ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom
am mixat frisca impreua cu romul si crema de nutella
pentru "spuma"alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra


jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina am puso la hidratat in sucul de capsuni pentru10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu zaharul si gelatina
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
trebuie sa tinem seama ca avem nevoie de 400-500ml compozitie, pentru mai multa compozitie este nevoie de mai multa gelatina
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.


asamblare:
blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat, jeleu.
am dat tortul la rece pentru cateva ore apoi l-am ornat cu crema de nutella si frisca.
pentru toarta am folosit pasta de zahar


duminică, 25 aprilie 2010

Tort inghetat cu ciocolata si visine




25 bucati de piscoturi
3 oua
200 g zahar pudra
1 pachet unt sau margarina moale
200g ciocolata amaruie
500ml frisca
1 cescuta lapte
1 cana visine fara samburi
 Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam si untul si mixam pana ce obtinem o spuma.
Albusurile le batem spuma si le incorporam cu atentie in crema de galbenusuri.



Frisca o mixam bine. Ciocolata o topim cu o lingura de frisca la foc mic, apoi o turna usor in frisca si mixam bine.
Incorporam usor frisca in crema de oua, adaugam si visinele scurse de zeama.

 
Luam un vas de aproximativ 2 litri, ne orientam in functie de cata crema avem...... il tapetam cu o foaie de naylon sau o punga taiata, punem putina crema in mijloc pt stabilizare si asezam piscoturile in picioare pe marginea vasului, asta dupa ce le-am inmuiat foarte putin in lapte.Punem si restul de crema si acoperim cu piscoturile ramase.

Acoperim vasul cu naylon si il dam la rece 2 ore.
Inainte de servire il rasturnam pe o tava.

Pulpa de porc la cuptor cu cartofi

 
1kg cartofi
1kg pulpa de porc
500g ciuperci proaspete sau la conserva
1 ceapa
2 linguri faina
1/2 pahar lapte
sare, piper...


Cartofii se curata, se taie in patru si se sareaza.
Carnea se taie felii mai grosute si  se condimenteaza.
Se unge bine cu unt un vas de yena, se aseaza cartofii si peste ei se pune carnea si 1/2 pahar apa.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga vasul la cuptor pentru 30 minute, dupa care se ia folia jos si se lasa cateva minute pane se rumeneste frumos.
Pentru sosul de ciuperci:
Punem ceapa tocata la calit in ulei incins, adaugam ciupercile si lasam sa fiarba inabusit.
Cand este gata se drege cu faina amestecata cu laptele, se mai da un clocot pana se leaga sosul.Se sareaza si se pipereaza.







Printfriendly