blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul si am batut bine pana am obtinut o spuma tare, ce nu curgea de pe vas.
am adaugat galbenusurile apoi uleiul.
am incorporat faina cernuta si praful de copt.
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic rezultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm
sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
am fiert un sirop din apa, zahar si vanilia, apoi l-am lasat la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.
crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.
ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom
am mixat frisca impreua cu romul si crema de nutella
pentru "spuma"alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra
jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina am puso la hidratat in sucul de capsuni pentru10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu zaharul si gelatina
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
trebuie sa tinem seama ca avem nevoie de 400-500ml compozitie, pentru mai multa compozitie este nevoie de mai multa gelatina
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.
asamblare:
blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat, jeleu.
am dat tortul la rece pentru cateva ore apoi l-am ornat cu crema de nutella si frisca.
pentru toarta am folosit pasta de zahar
Diana, o idee grozava............nemaipomenit de frumos si ingenios acest tort.
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!pentru sotul tau...........si poate din aceasta halba de bere da si el o feliuta..........ha,ha,ha.
Te pup cu drag.
da, sigur ca da....da si bere:)
RăspundețiȘtergereMinunata idee ai avut draga Diana si sper ca l-ai impresionat pe sotul tau !
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI d-nule Kintsch ! Sa o iubesti mult pe Diana ca zau ca merita !
super idee cu halba de bere! LA MULTI ANI!sotului tau sa va traiasca!
RăspundețiȘtergereDiana, la multi ani sotului tau cu sanatate si bucurii!
RăspundețiȘtergereAm venit sa iau o gura de bere, spuma mai bine zis.
Felicitari, cred ca l-ai surprins cu minunatul tort, foarte inspirat. O curiozitate: toarta halbei din ce este?
La multi ani sotuli tau, Diana!
RăspundețiȘtergereCred ca l-ai surprins cu inspiratul tort. Am venit sa iau o gura de bere, mai bine zis spuma ca e mai buna.
O curiozitate: tortita halbei ce este, pandispan...?
Ionela, Sidy multumesc pt felicitari.
RăspundețiȘtergereMarielena, toarta am facut-o din ciocolata alba topita cu o jumatate de lingurita de miere de albine.Pt stabilitate am infipt cateva scobitori in interior si am lasat-o sa se intareasca.
RăspundețiȘtergereFoarte frumos.daca nu spuneai ca e tort nici nu m-as fi gandit :))
RăspundețiȘtergeresuper,felicitari!
RăspundețiȘtergereLa multi ani,sotului!!!!
felicitari si din partea mea pentru minunatul tort si pentru iubirea ta , sa-ti fie sanatos :)
RăspundețiȘtergereDiana, pt asa un tort delicios, te asteapta un premiu virtual, ti-l ofer cu mare drag.
RăspundețiȘtergerece bine arata, nu stiu ce sa fac...sa o beau sau sa o maninc.
RăspundețiȘtergeresuperb tortul a-m sa-l fac si eu de ziua sotului felicitari, ai tot votul meu felicitari pentru toate cu cate ne delectezi
RăspundețiȘtergeremultumesc Ada, o sa-i faci o surpriza nemaipomenita... deocamdata nu mai particip la nici un concurs, esti tare amabila.
RăspundețiȘtergere