duminică, 25 aprilie 2010

Tort inghetat cu ciocolata si visine




25 bucati de piscoturi
3 oua
200 g zahar pudra
1 pachet unt sau margarina moale
200g ciocolata amaruie
500ml frisca
1 cescuta lapte
1 cana visine fara samburi
 Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam si untul si mixam pana ce obtinem o spuma.
Albusurile le batem spuma si le incorporam cu atentie in crema de galbenusuri.



Frisca o mixam bine. Ciocolata o topim cu o lingura de frisca la foc mic, apoi o turna usor in frisca si mixam bine.
Incorporam usor frisca in crema de oua, adaugam si visinele scurse de zeama.

 
Luam un vas de aproximativ 2 litri, ne orientam in functie de cata crema avem...... il tapetam cu o foaie de naylon sau o punga taiata, punem putina crema in mijloc pt stabilizare si asezam piscoturile in picioare pe marginea vasului, asta dupa ce le-am inmuiat foarte putin in lapte.Punem si restul de crema si acoperim cu piscoturile ramase.

Acoperim vasul cu naylon si il dam la rece 2 ore.
Inainte de servire il rasturnam pe o tava.

13 comentarii:

  1. Arata foarte bine, cred ca e un deliciu tortul tau!
    Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte bine si nu-i greu e facut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu ma surprinzi mereu cu dulciurile tale minunate, Diana! Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat si cred ca e delicios!
    Spune-mi te rog, la rece inseamna la congelator cred, dat fiind ca se numeste inghetat?!

    RăspundețiȘtergere
  5. eu l-am pus la frigider... crema are gust de inghetata si poate fi folosita si la inghetata, deci poti sa-l pui si in congelator pt scurt timp , sa nu inghete conmplet.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru raspuns! Abia astept sa-l incerc!

    RăspundețiȘtergere
  7. ma bucur ca ti-am fost de ajutor, te mai astept pe la mine si poate imi spui si cum ti-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Une charlotte très réussie.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine, foarte usor si foarte reusit!brava!pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. În blogosfera culinară s-a lanst un nou concurs cu premii. Daca esti curioasa şi vrei să participi, citeste mai multe despre concurs pe blogul " furnicuţa-boscodina.com" sau pentru înscriere în concurs " yafa.unblog.fr " .

    RăspundețiȘtergere
  11. ma bucur nespus de mult ca va place tortul meu.
    Mari mersi ca mi-au anuntat, esti draguta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pot inlocui ciocolata neagra cu ciocolata alba?(nora mea cu mananca ciocolata neagra)

    Multumesc!
    P.S. Tortul de bezea cu crema de ciocolata a fost un mare succes in randul invitatilor mei. Multumesc mult pt.reteta si pt. lamuriri!
    Numai bine!
    Mada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mada ma bucur ca v-a placut tortul de bezea, sa vs fie de bine!
      Daca folosesti ciocolata alba atunci ar fi bine sa pui si gelatina in crema, sa fii sigura ca se va intarii.

      Ștergere

Printfriendly