25 bucati de piscoturi
3 oua
200 g zahar pudra
1 pachet unt sau margarina moale
200g ciocolata amaruie
500ml frisca
1 cescuta lapte
1 cana visine fara samburi
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam si untul si mixam pana ce obtinem o spuma.
Albusurile le batem spuma si le incorporam cu atentie in crema de galbenusuri.
Frisca o mixam bine. Ciocolata o topim cu o lingura de frisca la foc mic, apoi o turna usor in frisca si mixam bine.
Incorporam usor frisca in crema de oua, adaugam si visinele scurse de zeama.
Luam un vas de aproximativ 2 litri, ne orientam in functie de cata crema avem...... il tapetam cu o foaie de naylon sau o punga taiata, punem putina crema in mijloc pt stabilizare si asezam piscoturile in picioare pe marginea vasului, asta dupa ce le-am inmuiat foarte putin in lapte.Punem si restul de crema si acoperim cu piscoturile ramase.
Acoperim vasul cu naylon si il dam la rece 2 ore.
Inainte de servire il rasturnam pe o tava.
Arata foarte bine, cred ca e un deliciu tortul tau!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!
arata foarte bine si nu-i greu e facut !
RăspundețiȘtergereTu ma surprinzi mereu cu dulciurile tale minunate, Diana! Foarte frumos!
RăspundețiȘtergereArata minunat si cred ca e delicios!
RăspundețiȘtergereSpune-mi te rog, la rece inseamna la congelator cred, dat fiind ca se numeste inghetat?!
eu l-am pus la frigider... crema are gust de inghetata si poate fi folosita si la inghetata, deci poti sa-l pui si in congelator pt scurt timp , sa nu inghete conmplet.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru raspuns! Abia astept sa-l incerc!
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-am fost de ajutor, te mai astept pe la mine si poate imi spui si cum ti-a iesit.
RăspundețiȘtergereUne charlotte très réussie.
RăspundețiȘtergereBravo!
Arata foarte bine, foarte usor si foarte reusit!brava!pup!
RăspundețiȘtergereÎn blogosfera culinară s-a lanst un nou concurs cu premii. Daca esti curioasa şi vrei să participi, citeste mai multe despre concurs pe blogul " furnicuţa-boscodina.com" sau pentru înscriere în concurs " yafa.unblog.fr " .
RăspundețiȘtergerema bucur nespus de mult ca va place tortul meu.
RăspundețiȘtergereMari mersi ca mi-au anuntat, esti draguta.
Pot inlocui ciocolata neagra cu ciocolata alba?(nora mea cu mananca ciocolata neagra)
RăspundețiȘtergereMultumesc!
P.S. Tortul de bezea cu crema de ciocolata a fost un mare succes in randul invitatilor mei. Multumesc mult pt.reteta si pt. lamuriri!
Numai bine!
Mada
Mada ma bucur ca v-a placut tortul de bezea, sa vs fie de bine!
ȘtergereDaca folosesti ciocolata alba atunci ar fi bine sa pui si gelatina in crema, sa fii sigura ca se va intarii.