vineri, 19 februarie 2010

Salata de vinete/ maioneza

 Pentru maioneza avem nevoie de :
3 galbenusuri
o lingura mare de mustar dulce sau iute, de care preferati, eu folosesc din cel cu hrean
1 lingurita suc de lamaie sau sare de lamaie, cat poti lua cu 3 degete
0,5 l ulei.
Intr-un vas curat si uscat punem galbenusurile, mustarul si sarea de lamaie, mixam putin pana se omogenizeaza si incepe sa se lege, apoi incepem sa picuram putin cate putin ulei, mixand in continuare pana vedem ca maioneza si-a marit volumul, acum putem turna ulei mai multisor odata sau lasam sa curga in fir subtire.Mai mixam un pic pana cand maioneza si-a marit considerabil volumul si este foarte bine legata.
Cam asta e tot, daca doriti o maioneza mai moale pur si simplu va opriti din mixat in momentul in care va convine consisteneta ei.
 galbenusurile, sarea de lamaie si mustarul....
dupa primele picaturi de ulei.....
deja arata bine, a maioneza, putem turna uleiul mai multisor odata....
..... si gata
Salata de vinete 
amestecam:
400g vinete coapte si tocate marunt
1/2 ceapa rasa
1/2 gogosar cop, curatat si taiat cubulete
sare, piper...
usturoi ras, pt cine doreste


2 comentarii:

  1. diana am o prietena care face maioneza dintr-un galbenus crud,mustar ulei si la sfarsit pune si albusul si mixeaza bine bine,nu sti ce super buna iese si alba,gustul la fel de delicios,te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. da am auzit de varianta asta cu albus , dar nu am incercat.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly