luni, 6 februarie 2012

Focaccia cu cascaval

 
 500g faina
25g drojdie proaspata
200ml apa calduta
100ml ulei
1 lingura zahar
1 lingura sare
1 ou

150g cascaval
1 oup entru uns
chimion, rozmarin, susan

pregatim aluatul:
drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute.
cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si adaugam pe rand uleiul, oul si sarea
framantam aluatul pana devine netet si nelipicios......dupa caz adaugam apa calda sau faina
lasam sa creasca aproximativ o ora
intindem o foaie rotunda cu grosimea de un deget si o asezam in tava mareunsa cu ulei.
cu ajutorul unui cutit bine ascutit trasam patrate cu latura de 5 cm.
cascavalul il taiem felii groase de 5-7 mm, apoi in patrate cu latura de 3cm.
asezam feliutele de cascaval  in patratele trasate si presam sa intre in aluat.
lasam sa creasca 30 min.apoi ungem cu ou batut, presaram rozmarin, chimion, susan.
coacem la 180 grade timp de 25 minute.


 


11 comentarii:

Printfriendly

pinterest