joi, 29 octombrie 2009

Spaghete milaneze





















300g spaghete
pentru sos ne trebuie:
1 ceapa potrivita
2-3 catei de usturoi
1 conserva de ciuperci
200g bacon, sunculita, carnati,..etc
200g pasta de rosii
5 catei de usturoi
1 lingura zahar
 1 lingura de mustar
1 lingura sos de chili,
busuioc

Se pune o oala mare cu apa la fiert,  se adauga o lingura de sare si una de ulei.
Se adauga spaghetele si se lasa la fiert pe foc potrivit timp de 5 minute, apoi se opreste focul, se acopera oala si se mai lasa 10 minute. Se strecoara si se trec sub jet de apa receSunculita se taie cubulete si se prajeste usor.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa taiata marunt si usturoiul, se calesc usor, se stinge cu o cana de apasi se lasa pe foc timp de 5 minute, la nevoie se mai adauga apa.
Se mai lasa sa fiarba putin si se pune si pasta de rosii, ciupecile, sunculita , usturoiul, se potriveste la gust cu sare, zahar, mustar, busuioc, sosul de chili.
Se amesteca sosul cu spaghetele, se serveste cu cascaval ras.


2 comentarii:

  1. super spaghetele tale, si eu am facut aseata spaghete cu ficatei ( spaghetele le-am facut eu, prima data am facut spaghete ca sa mancam:)) ,de obicei faceam doar o portie de taietei pentru o zeama de pui :D

    mai Dina , ma dai gata, ca in doua zile ai umplut blogul cu retetele tale si eu care am blogul de prin martie am doar 25 de postari , mama de ce lenoasa sant :)))
    te pup si mai vorbim !

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly