duminică, 17 ianuarie 2010

Prajitura cu fanta


Aceasta prajitura am vazut-o de multe ori pe net, multe fete a facut-o deja, a venit si randul meu.
e o prajitura foarte aspectoasa si gustoasa.
Blat
6 oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, 1 praf de copt, cacao
Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri, se adauga faina, praful de copt si cacaoa.
Se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema
500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina
Gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.
Branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.
In gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.
Crema obtinuta o intindem pe blatul rece.

Glazura
2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce
Se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.
O lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.

12 comentarii:

  1. Diana:ce bine arata!!!
    Imi vine sa-mi iau o bucatica!

    Vai,vai nu am facut-o de 2 - 3 ani!
    Sa stii ca o fac,mai ales ca mi s-a amintit ca ar trebui s-o fac!

    pOFTA LA PRAJITURA DA CRED CA NUI NEVOIE NU?

    RăspundețiȘtergere
  2. UNA DIN PRAJITURILE MELE PREFERATE...LA FEL CA SI MARIANA...NU AM FACUT-O DE CEVA VREME, TREBUIE S-O REFAC!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte aratoasa Diana............tare mult imi place..........daca ai sta mai aproape de mine cu siguranta ti-as fac o vizita.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e, e o prajitura tare buna, spor la treaba fetelor!
    Medi ce sa faci, trebuie sa te multumesti cu privitul.

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA,AM O INTREBARE:DACA BRANZA ESTE MOALE CUM O POT ADUCE LA MORMAL ADICA A O INGROSA?
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  6. pt Anonim: daca ai respectat reteta trebuie sa se intareasca crema din cauza gelatinei....eventual mai adauga o jumatate de pliculet de gelatina, procedezi cum am scris in reteta....succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. reteta nu e buna...iar branza tot moale ramane cu gelatina cu tot. pacat de timpul pierdut...

    RăspundețiȘtergere
  8. imi pare rau ca nu ti-a iesit prajitura...reteta circula pe net de foarte mult timp, mai multe fete au facut-o si le-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  9. FOARTE BUNA !!! SUCCES FETELOR

    RăspundețiȘtergere
  10. este foarte, foarte buna si usor de facut....nu stiu pe cineva care sa nu-i fi placut

    RăspundețiȘtergere
  11. buna, am o intrebare...ce fel de branza trebuie folosita? branzica de casa???

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly