sâmbătă, 31 octombrie 2009

Savarine

 



Savarine Rodi
Aluatul:
6 oua
120 g zahar
15 ml rom
30 g faina
100 g pesmet
Siropul:
300 g zahar
400 ml apa
100 ml rom
Pentru ornat:
 500ml frisca batuta

Mod de preparare:
Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet
 Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pinacind se intaresc din nou.
Se adauga galbenusurile, se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune pesmetul cu faina amestecindu-se de 9-10 ori sa nu se lase albusul.
Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min.
Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.
Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pina cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul.
Fiecarei savarinei se taie un capac. Baza si capacele se stropesc abundent cu siropul, se umplu cu frisca si se pun la rece in frigider pentru 2-3 ore.
Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.

Un comentariu:

  1. Excelent, in sfarsit reteta adevarata de savarina, cea cu pesmet nu numai faina. Delicios!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly