sâmbătă, 14 august 2010

Tort Minge II

astazi am facut un tort minge pt un baietel 
care isi serbeaza ziua de nastere si care in curand v-a merge la scoala LA MULTI ANI !

initial am inbracat mingea in pasta de zahar, dar  din cauza caldurii a inceput sa se adune la baza si sa se subtieze in partile laterale....nu nu m-am enervat, nuuuu...deloc!
asa ca nu  mi-a ramas decat sa o dau jos si sa ornez mingea cu frisca
dupa ce am fost gata m-am intrebat de ce oare m-am complicat cu pasta? am pierdut o multime de timp sa o prepar, sa o framant, sa o intind, 
plus ca aveam o multime de intrebari....cei ce vor manca tortul le vor place gustul?
si unde vor tine tortul?
imi imaginam tortul pe masa invitatilor si sa inceapa pasta sa o i-a la vale....drama totala..
invatare de minte ,vara nu mai fac pasta de zahar!

dupa atata poveste sa va spun din ce e facut
2 blaturi, unul simplu celalalt cu cacao
crema din iaurt de caise si avogado, cu bucatele si frisca
ornat in frisca putin indulcita si stropita cu zeama de lamaie
in total 4,100kg...destul de mare

pt montat mingea am folosit metoda cu castronul pe care am scris-o si aici Tort Buburuza

11 comentarii:

  1. Diana foarte frumos tortul,cred ca arata mai bine decat arata cu pasta:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca e bine :) A iesi foare bine, si sunt sigura ca ai incantat sarbatoritul! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte reusit, imi place cum arata imbracat in frisca, pacat ca ai pierdut timp cu pasta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana, foarte frumos a iesit totul!
    Pacat de munca in zadar>

    RăspundețiȘtergere
  5. va multumesc pt aprecieri...cat despre ratarea ornarii cu p.z acum dupa c emi-a trecut supararea ,zic eu ca nu a fost timp pierdut deoarece asa am avut ocazia sa invat ceva...si tortul a iesit bine pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru tort, e foarte reusit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna. Am si eu o intrebare: daca ti se da comanda de un asemenea tort...poti sa faci? daca da,te rog trimite-mi un mail la laura.birja@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt sigura ca nu te-ai enervat,hihihi,intreaba-ma pe mine ce-am patit in vara cu tortul masinuta (primul meu tort sub forma de masina)de pe blog,l-am imbracat in pasta de lapte praf si la 36-37 de grade,se topea,nu reuseam sa lipesc pe el,ca iar se topea,iar il bagam la frigider si nu mi-o ajuns nici laptele praf,nervi si iar nervi,nici eu n-am sa mai fac vara asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  9. apropo tie ti-a iesit super,nu te plange,mie mi-au trimis felicitari fetele nu prea le-am meritat,atunci

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly