am facut acest tort pentru o cunostinta mare amator de pescuit ...care se trezeste dimineata cu noaptea in cap pentru a fi pe balta
asa cum am dorit sa reiese din figurinele din cioclata
...eu zic ca am reusit cat de cat
blat de cacao din:
6 oua
12 linguri de zahar
50ml ulei
50ml lapte
cacao
1 plic praf de copt
10 linguri faina
stiti voi...albusurile batute spuma cu zaharul, s epun galbenusurile, laptele , uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna alutul in tava tapetata cu hartie de copt.
Rece e taie in 3 felii.
crema de ciocolata
4 oua
8linguri de zahar
100g ciocolata
2 linguri finetti
400ml frisca
2 linguri zahar pudra
visine
Se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.
Se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.
sirop
500ml apa
zahar dupa gust
100ml zeama de la visine
Apa se fierbe cu zaharul pana rezulta un sirop gros, se pune si zeama lasata de visine, daca e prea acrisor se mai poate indulci
pt ornat
400 ml frisca mixata cu 2 lingurite zahar pudra si figurine din ciocolata
asamblare
asamblare
In tava cu inel se pune o felie de blat, se insiropeaza bine, se presara visine scurse bine de zeama, se pune jumatate din crema, apoi se acopera cu cel de a doua felie, se insiropeaza, se presara visine si se intinde crema.
Deasupra am intins un strat de frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.
Am avut comanda ferma de impletitura pe margine nu a iesit chiar asa perfecta , dar zic ca m-am descurcat.
Deasupra am intins un strat de frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.
Am avut comanda ferma de impletitura pe margine nu a iesit chiar asa perfecta , dar zic ca m-am descurcat.
Foarte mult imi place! E asa de simplu, dar pare atat de complicat de facut. Foarte frumos!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos Diana....daca nu-i place prietenului te rog sa trimiti tortul la Bucuresti ca tot este ziua lui George maine.....hahaha.
RăspundețiȘtergerePup!
Diana, esti maestra!
RăspundețiȘtergereTi-a iesit si impletirura si pescarul super!
te pupic!
Super impletitura! Cum ai facut-o?
RăspundețiȘtergerefaina reteta si frumos ornat,imi place cum ti-a iesit impletitura,pupici
RăspundețiȘtergereCe frumoase torturi faci dian@ ... felicitarile mele!
RăspundețiȘtergere