duminică, 22 august 2010

Prajitura turnata cu branza


 ieri am facut aceasta prajitura, a iesit foarte buna aromata si usor umeda
nu-mi plac prajiturile la care trebuie sa 'rozi' la coaja
aluatule a ramas moale ,desi cum se vede am tinut-o cam mult la cuptor
...stiti voi compozitia de branza la cuptor pare a fi nefacuta si te pacalesti ....
reteta o am de la prietena mea Bea, de pe forum http://ramaitanar.forumhit.ro/ 
dar pe care eu am facut-o in portie dubla


compozitie pentru aluat : 
2oua
16linguri zahar
12 linguri ulei
16 linguri lapte
16 linguri faina
1 zahar vanilat
1 praf de copt.  
batem putin oaule cu zaharul folosind un tel para, adaugam uleiul si laptele si la urma punem faina, praful de copt si zaharul vanilat si omogenizam bine.
va rezulta un aluat care curge dar destul de gros, mai gros ca cel pentru clatite. 

 compozitia de branza: 
1kg branza dulce de vaci
100g stafide
4 oua
6 linguri zahar
coaja rasa de la o lamiie  
branza se amesteca cu zaharul si ouale, punem si satafidele si coaja de lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, eu am folosit hartie de copt.
Se toarna prima compozitie si deasuprapunem compozitia de branza intinzand usor cu lingura.
Se coace cam 40-50 de minute la foc potrivit ( 150 grade ). 



 

5 comentarii:

  1. Tare mult imi plac prajiturile cu branza.........mmm............delicioasa.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmmmmmmmm ce buna trebuie sa fie !
    Ai o bucatica si pentru mine ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia,ma pot servi si eu cu o bucatica mica ! :d

    RăspundețiȘtergere
  4. serviti fetelor...dar doar din virtual din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa prajitura asta mor cand i calda, atunci imi place,bine ca mi-ai facut pofta iar,te pup

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly