luni, 12 iulie 2010

Tort Corset II


un tort mare, a avut 4 kg facut din blat de cacao si crema ganahe de ciocolata, bine insiropat cu rom.

2 blaturi a cate:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
cacao
se mixeaza albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
se adauga si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.
se coc in tava tapetata cu hartie de copt, s etaie pe orizontala.
o foaie se foloseste pt facut sanii.
celelalte trei se folosesc pt tort in sine.

crema ganache de ciocolata din 1,700ml frisca si 1 kg ciocolata menaj
frisca se mixeaza bine cu 6-7 linguri zahar pudra
ciocolata se topeste cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si se toarna treptat in frisca mixand continuu.

ornat cu 500ml frisca mixata bine cu 3 linguri zahar pudra si colorant alimentar

insiropat cu 600ml sirop facut din apa, zahar, esenta de rom

duminică, 11 iulie 2010

Prajitura cu nuca de cocos


pt blat de piscot
6 oua
8 linguri de zahar
50ml ulei
8 linguri de faina
1 plic praf de copt

 pt blat de bezea
6 albusuri
6 linguri de zahar
150g nuca de cocos
2 linguri de faina

pt crema
6 galbenusuri
6 linguri faina
150g zahar
700ml lapte
200g unt
2 plicuri zahar vanilat

sirop
250 ml apa
zahar dupa gust



pt primul blat:
 separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura.
coacem blatul in cuptorul bine incins.

pt blatul de bezea:
mixam albusurile, adaugam treptat zaharul mixam in continuare pana se topeste, punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt
coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minute apoi micsoram focul si lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.


pt crema :
galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte.
trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc
amestecam incontinu la foc mic, avem grija sa nu se prinda de fundul oalei, se arde foarte repede.
cand s-a ingrosat bine se adauga zaharul vanilat.
lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.

blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza.
o foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.







sâmbătă, 3 iulie 2010

Cornuri dospite cu branza sarata

 

600g faina
250g untura de porc sau margarina
200ml smantana sau lapte
2 oua
25g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
pt umplut branza de oaie

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare pe rand: untura, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma faina.
Se framanta aluatul 7 minute si se lasa la crescut 1 ora si jumatate.
Se modeleaza cornulete pe care le umplem cu branza rasa.

Lasam 10 minute sa creasca cornuletele , le ungem cu ou batut si presaram branza.
Coacem 15 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Eu impart aluatul in bilute egale pe care le intind foaie subtire, le presar pe toata suprafata cu branza rasa si apoi le rulez.
Folosesc telemea de oaie sarata si uscata bine, din aceea de butoi care poate fi rasa, asa se simte gustul mai pronuntat dupa copt.
Sunt moi si foarte fragede din cauza unturii si a smantanei, merg foarte bine langa o bere rece si un meci de fotbal.

marți, 29 iunie 2010

Tort -negresa cu nuca si cafea


pentru blat
8 oua
150g zahar
100ml cafea concentrata
200g unt
180g faina
100g nuci taiate bucatele
1 praf de copt
1 esenta de rom
pentru glazura
100g ciocolata
50ml frisca

Albusurile le batem spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem pana ce acesta se topeste.
Turnam galbenusurile unul cate unul si amestecam bine, apoi cafeaua, esenta de rom, untul topit.
La urma punem faina, praful de copt si nucile, amestecam usor si turnam compozitia de blat in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade.
Facem testul cu scobitoarea introducand-o in blat, daca aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt, il scoatem din cuptor si il lasam deoparte sa se raceasca.
Glazura: taiem marunt ciocolata, o punem intr-un castronel impreuna cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Turnam usor glazura peste blat si ornam cum ne place.

duminică, 27 iunie 2010

Supa de rosii cu galuste de gris

1 kg de rosii coapte bine
1,5 litri supa de pui si legume
pt galuste de gris: 3 oua, gris
Rosiile taiate in patru se pun intr-o oala mica pe foc si se lasa pana se inmoaie, apoi se dau prin sita pt a scapa de pielite si seminte.
Sucull rezultat se pune in supa strecurata si se da un clocot, dupa care facem  galuste de gris.
Se condimenteaza cu sare, piper, punem si putin zahar.
E superrrrrrrrrrrr buna!
premii, premii de la Medi



si de la Alexandrina

si acum leapsa....


Ce inseamna blogul pentru tine???
Blogul e ca si copilul meu...cand deschid calc. la el ma duc prima data.
Cat de dependenta esti de blog?
Destul de mult, desi am zile in care nu-mi vine sa scriu nimic....tot stau cu ochii pe el.
Cum alegi subiectul,Ce te inspira?
Ce ma inspira?..greu de spus, scriu retete pe care le fac eu, si de cele mai multe ori cand incep ceva nu stiu cum o sa arate finalul.
Ce-ti place si ce nu-ti place in lumea virtuala a blogurilor?
Imi plac fetele, imi plac ideile lor si faptul ca suntem o comunitate prietenoasa.
Cum alegi blogul preferat?
Nu am unul preferat, sunt multe bloguri frumoase, imi plac cele care au prezentari frumoase, fotografii deosebite si bineinteles retete bune.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Prajitura cu piersici si bezea


6  oua
10 linguri apa minerala
6 linguri ulei
500 g zahar
250g faina
1 plic praf de copt
4-5  piersici
Galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt, amestecam usor si  turnam compozitia in tava.
Piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incalzit si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul compt pe jumatate.
Intre timp batem bine albusurile cu 250g zahar, turnam usor bezeaua peste fructe si o nivelam frumos.
Coacem prajitura 10 minute dupa care micsoram focul si o mai lasam in cuptor pana se usuca bezeaua.

Printfriendly