marți, 29 iunie 2010

Tort -negresa cu nuca si cafea


pentru blat
8 oua
150g zahar
100ml cafea concentrata
200g unt
180g faina
100g nuci taiate bucatele
1 praf de copt
1 esenta de rom
pentru glazura
100g ciocolata
50ml frisca

Albusurile le batem spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem pana ce acesta se topeste.
Turnam galbenusurile unul cate unul si amestecam bine, apoi cafeaua, esenta de rom, untul topit.
La urma punem faina, praful de copt si nucile, amestecam usor si turnam compozitia de blat in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade.
Facem testul cu scobitoarea introducand-o in blat, daca aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt, il scoatem din cuptor si il lasam deoparte sa se raceasca.
Glazura: taiem marunt ciocolata, o punem intr-un castronel impreuna cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Turnam usor glazura peste blat si ornam cum ne place.

4 comentarii:

  1. Ce bine ca sunt prima, am timp sa admir, sa comentez si sa servesc o bucata cat de mare vreau. E foarte frumos tortul, Diana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, ai facut o bunatate de negresa!
    Nu fi rea si opreste-mi si mie, nu-i da tot Marielei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tort ai făcut,e atât de apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent tort! Imi place mult de tot!Cred ca a fost tare gustos! :)

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly