marți, 8 iunie 2010

Briose cu portocale



Briose cu portocale

Briose: 2 oua, 150g zahar, 100g unt, 180g faina, 1/2 praf de copt, 1 vanilie, 100ml suc de la o portocala, coaja rasa de portocale

Zaharul se amesteca cu 3 linguri suc de portocala
si se pune la topit pe foc mic.
Separat se topeste si untul.
Ouale se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul caldut, apoi zaharul topit, vanilia, coaja si restul de suc de portocala. Se omogenizeaza bine, se incorporeaza faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus.
Se umplu pe trei sferturi formele de briose cu aceasta compozitie.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 minute.

Glazura: 100g ciocolata,3 linguri lapte
Se rade ciocolata si se amesteca cu laptele cald si se topeste la foc mic sau pe baie de aburi.
Se glazureaza briosele racite cu aceasta glazura.

3 comentarii:

  1. Briosele sint preferatele mele!
    Sint grozave Diana!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat si cu siguranta sunt si delicioase. Le voi incerca in week-endul acesta. Sa stii ca am pus link la reteta ta si pe http://colectiadebriose.wordpress.com/.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat si cred ca sunt si delicioase! Le voi proba in acest week-end! Sa stii ca am distribuit link-ul de la aceste briose pe http://colectiadebriose.wordpress.com/.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly