miercuri, 5 mai 2010

duminică, 2 mai 2010

Tort Halba de Bere


blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul si am batut bine pana am obtinut o spuma tare, ce nu curgea de pe vas.
am adaugat galbenusurile apoi uleiul.
am incorporat faina cernuta si praful de copt.
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic rezultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm

sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
am fiert un sirop din apa, zahar si vanilia, apoi l-am lasat la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.

crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.


ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom
am mixat frisca impreua cu romul si crema de nutella
pentru "spuma"alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra


jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina am puso la hidratat in sucul de capsuni pentru10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu zaharul si gelatina
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
trebuie sa tinem seama ca avem nevoie de 400-500ml compozitie, pentru mai multa compozitie este nevoie de mai multa gelatina
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.


asamblare:
blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat, jeleu.
am dat tortul la rece pentru cateva ore apoi l-am ornat cu crema de nutella si frisca.
pentru toarta am folosit pasta de zahar


duminică, 25 aprilie 2010

Tort inghetat cu ciocolata si visine




25 bucati de piscoturi
3 oua
200 g zahar pudra
1 pachet unt sau margarina moale
200g ciocolata amaruie
500ml frisca
1 cescuta lapte
1 cana visine fara samburi
 Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam si untul si mixam pana ce obtinem o spuma.
Albusurile le batem spuma si le incorporam cu atentie in crema de galbenusuri.



Frisca o mixam bine. Ciocolata o topim cu o lingura de frisca la foc mic, apoi o turna usor in frisca si mixam bine.
Incorporam usor frisca in crema de oua, adaugam si visinele scurse de zeama.

 
Luam un vas de aproximativ 2 litri, ne orientam in functie de cata crema avem...... il tapetam cu o foaie de naylon sau o punga taiata, punem putina crema in mijloc pt stabilizare si asezam piscoturile in picioare pe marginea vasului, asta dupa ce le-am inmuiat foarte putin in lapte.Punem si restul de crema si acoperim cu piscoturile ramase.

Acoperim vasul cu naylon si il dam la rece 2 ore.
Inainte de servire il rasturnam pe o tava.

Pulpa de porc la cuptor cu cartofi

 
1kg cartofi
1kg pulpa de porc
500g ciuperci proaspete sau la conserva
1 ceapa
2 linguri faina
1/2 pahar lapte
sare, piper...


Cartofii se curata, se taie in patru si se sareaza.
Carnea se taie felii mai grosute si  se condimenteaza.
Se unge bine cu unt un vas de yena, se aseaza cartofii si peste ei se pune carnea si 1/2 pahar apa.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga vasul la cuptor pentru 30 minute, dupa care se ia folia jos si se lasa cateva minute pane se rumeneste frumos.
Pentru sosul de ciuperci:
Punem ceapa tocata la calit in ulei incins, adaugam ciupercile si lasam sa fiarba inabusit.
Cand este gata se drege cu faina amestecata cu laptele, se mai da un clocot pana se leaga sosul.Se sareaza si se pipereaza.







Cartofi cu crusta la cuptor

o reteta foarte buna luata de la draga mea Corina , merita incercata, este foarte buna.

1 kg cartofi
3-4 oua
50 grame cascaval
5 linguri de smantana
patrunjel verde
sare
piper
putin unt

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele.
Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi .
Ouale le batem biner, cu sarea,  piperul, cascavalul razuit si smantana si patrunjelul tocat marunt.
Aceasta compozitie se toarna peste cartofi si se introduce vasul in cuptorul incalzit.
Se coc pana se rumeneste frumos deasupra si s-a legat sosul cu cartofii.

marți, 20 aprilie 2010

premii

alte premii minuntate, primite de la draga de  Medi
care mereu se gandeste la mine


am sa le daruiesc cu drag

duminică, 18 aprilie 2010

Tort Kodrit Kadir

blat:
1 ou
100ml lapte,
100g zahar
1  lingura unt
100g faina,
1.2 praf de copt,
cacao,
esenta rom 
caramel:
6 oua
200g zahar
800ml lapte
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
sirop:
6 liguri zahar

Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, esenta de rom. am amestecat bine.


Caramel: batem bine restul oualelor cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom


Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar, rotim cratita sa acopere si peretii si lasam la racit

punem amestecul de oua peste zaharul ars si imediat turnam in mijlocul cratitei amestecul pt. blat....nu amestecati
nu va speriati, el se va duce la fund si va fi acoprit complet de compozitia de oua, dar la copt se vor separa frumos cele doua straturi si blatul se va ridica deasupra celui de crema.
introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min
se rastoarna tortul pe platou doar cand este complet racit.





tips:
  • nu deschideti usa cuptorului cel putin 20 minute
  • se poate decora cu frisca, glazura de ciocolata...etc

 insipratie de pe situl  http://www.bucataras.ro/






Printfriendly