blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul si am batut bine pana am obtinut o spuma tare, ce nu curgea de pe vas.
am adaugat galbenusurile apoi uleiul.
am incorporat faina cernuta si praful de copt.
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic rezultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm
sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
am fiert un sirop din apa, zahar si vanilia, apoi l-am lasat la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.
crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.
ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom
am mixat frisca impreua cu romul si crema de nutella
pentru "spuma"alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra
jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina am puso la hidratat in sucul de capsuni pentru10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu zaharul si gelatina
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
trebuie sa tinem seama ca avem nevoie de 400-500ml compozitie, pentru mai multa compozitie este nevoie de mai multa gelatina
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.
asamblare:
blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat, jeleu.
am dat tortul la rece pentru cateva ore apoi l-am ornat cu crema de nutella si frisca.
pentru toarta am folosit pasta de zahar