joi, 20 mai 2010

Premii

alte premii minunate primite de la Doinitza
 ma bucur si iti multumesc pt ele 
am sa le ofer
Andreei

miercuri, 19 mai 2010

Mini-pizza in foietaj


De la dian@'s cakes

Foarte bune aceste foietaje, vi le recomand cu drag.
Se prepara rapid, nu e cine stie ce filozofie si se pot manca atat calde cat si reci.
Eu le-am facut mai micute, dar se pot si mai mari si bineinteles ca se pot face diferite combinatii cu ce va place, dar totusi nu incarcati prea mult aluatul pentru ca va fi greu de rulat si taiat.

1 pachet de foietaj
salam uscat , sunca...etc
branza, cascaval
ketchup
condimente pentru pizza

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei, aveti grija sa nu se inmoaie chiar de tot pt ca fi mai greu de manevrat.
Ungem masa cu putin ulei, fara sa luam naylonul de sub el...in poze nu se prea vede...dar asta m-a ajutat la rulat.
Ungem cu ketchup, punem felii de salam taiate subtiri si in doua, condimente, presaram branza si rulam strans
Taiem rulada obtinuta felii de 1 cm latime si le coacem in cuptorul incins.

marți, 18 mai 2010

pt ca am zis ca azi e ziua premiilor, am sa ma laud putin cu...

premiul castigat tot de Pasti Iepurasul iti aduce premii
de  pe Bucataras


si premiul primit ieri castigat la concursul  
de pe forumul yummy.forum

 
si nu in ultimul rand vreau sa multumesc tuturor celor care m-au votat si sustinut pe durata concursurilor.

Rose Scroll Pictures, Images and Photos

Premii

si pt ca azi e ziua premiilor am sa ofer si eu aceste premii frumoase primite de la 
 ANCA 
unor fete deosebite
....si tuturor celor care ma viziteaza va rog sa le luati
sper sa va aduca un zambet pe buze
si sa va faca ziua mai frumoasa  


sâmbătă, 15 mai 2010

Ciuperci umplute cu branza si sunca

  ciuperci
sunca 
3 catei usturoi
branza
1 ou
cascaval
patrunjel verde
ulei
sare, piper
pesmet
se rup piciorulele de la ciuperci, se spala si se curata.
intr-o tava unsa cu putin ulei se pun palariile, se presara putina sare si piper pe fiecare si se introduce tava in cuptorul incalzit.
usturoiul si piciorusele de la ciuperci se taie marunt si se pun la calit in ulei pana scade putin zeama.... nu trebuie sa fie facute decat pe jumatate.
se adauga sunca sau alt mezel taiat cubulete, branza rasa, patrunjel, sare, piper si oul.
cu aceasta compozitie se umplu palariile de ciuperci , se presara pesmet si se da la cuptor.
cand sunt gata se pun feliute de cascaval si se mai lasa 2 minute in cuptor pana se topeste.


vineri, 14 mai 2010

Tort Amandina

pt blat
6 oua
200g zahar
4linguri apa
50ml ulei
cacao
10 linguri faina
1 plic praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa.
galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare.
se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
se adauga si faina, praful de copt si cacaoa
compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.



pt crema I
6 oua
6 linguri de zahar
10g gelatina
1 pachet de unt
100g ciocolata
gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.
se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.
2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.
crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.


crema II
250ml frisca
2-3 linguri zahar pudra
100g ciocolata sau 3 linguri nutella
se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.


sirop
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se adauga esenta de rom


asamblare
blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.
 se orneaza cu glazura de caramel si frisca.


glazura  2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.

vineri, 7 mai 2010

Crema de branza cu ceapa verde

 o reteta foarte simpla si gustoasa
ideal e sa folositi branza proaspata
eu am cumparat din piata sa fie 100 % naturala.

500g branza dulce
150ml smantana
2 fire ceapa verde
sare, piper, boia dulce
branza se amesteca cu ceapa verde se toaca marunt
se adauga smantana, sare si piper dupa gust si putina boia dulce.
se feaca bine pana devine cremoasa.

Printfriendly