avem nevoie de:
2 foi mari de napolitane
pentru stratul de bisuiti:
300g biscuiti
250g zahar
esenta de rom
2 linguri de cacao
se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa.
biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune cacaoa si esenta de rom.
se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.
pentru stratul de ciocolata:
5 linguri de apa
200g zahar
200g unt
350g lapte praf
zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul.
laptele praf se cerne si se pune peste siropul de zahar. se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase.
se unge cu crema obtinuta una din foaile de napolitana...cu atentie pentru a nu deranja stratul de biscuiti. cealalta foaie se pune deasupra cu parte cu crema de biscuiti in jos.
se da la rece si se taie a doua zi.