duminică, 13 mai 2012

Cannelloni in vas de Pyroflam


Produsele oferite de Pyroflam sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie.
De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produs vitroceramica.

 







 -Baza Vitro-Ceramica si capac din sticla borosilicat
 - Produse foarte rezistente la fluctuatii de temperatura: pana la 450°C
- Durabilitate: +70% rezistenta mecanica
 - Rezistenta chimica: suprafata igienica, neporoasa
 - Calitate inalta
- Capacele transparente si cosul de gatire la abur sunt fabricate dintr-o 
sticla borosilicat de calitate inalta si pot fi folosite in congelator, in cuptor si in cuptorul cu  microunde
- Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani

Pyroflam poate fi folosit pe si in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie,  nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza, nu se pateaza si nu retine mirosuri, isi pastreaza aspectul de nou, arata bine pe orice masa si la orice ocazie. Permite urmarirea stadiului de gatire.
 mai multe detalii puteti citi aici http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/gama-pyroflam

cine nu iubeste pastele? mie imi plac foarte mult...ma gandeam astazi la o reteta de cannelloni pregatita intr-un astfel de vas.

 paste sub forma de cilindri care pot fi umplute cu diferite compozitii de carne, legume, branzeturi, 
acoperite cu sos de rosii si sos bechamel si gatite la cuptor. 
 si ce ar fi mai potrivit pentru aceasta reteta decat unul din vasele de la Pyroflam ?



asadar avem nevoie de:
1 cutie Cannelloni
 pentru umplutura:
400 g carne tocată 
400 g ciuperci 
1 morcov
2 ouă 
1 ceapă 
3 linguri pesmet 
2 linguri pastă de tomate  
200 g brânză   
50 ml ulei 
2 catei de usturoi

sare, piper, oregano

 pentru sos:
250ml smantana
250ml pasta de rosii
200 g mozzarella

Ciupercile se taie marunt. Ceapa se toaca. Morcovul se rade.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa si se caleste pana devine translucida, apoi se adauga carnea, morcovul, ciupercile si usturoiul pisat.
Se fierb la foc potrivit pana scade apa si carnea e facuta. 
Se condimenteaza si se lasa la racit, apoi se adauga ouale, pesmetul, pasta de tomate si branza rasa.
Cu aceasta compozitie se umplu canneolloni. 
Pentru sos amestecam pasta de rosii cu smantana.
In vasul..asezam canneolloni turnam sosul si presaram mozzarella. Punem capacul si
dam la cuptor la 200 grade timp de 30 minute. 
 Luam capacul si mai lasam 10 minute pana se rumeneste frumos deasupra.







luni, 30 aprilie 2012

Tort pentru Mirela

 blat de cacao
crema ganche de ciocolata si visine
sirop caramel
2,8 kg

si frumoasa mea sarbatorita...


joi, 26 aprilie 2012

“Lasati-ma sa ghicesc! Un GPS vreau sa primesc!”



 Probabil v-ati obisnuit cu super concursurile celor de la Elanko.ro
Acum aveti posibilitatea sa participati la un nou concurs pana in 15 mai 2012, ora 24.00, 


Elanko.ro te invita la un nou concurs! Ghiceste orasul din imaginea prezentata pe formularul de inscriere in competitie, iar in 16 mai afli daca pleci in concediu alaturi de un partener de incredere, GPS-ul LDK 6008!
Pentru a participa, te invitam sa faci click pe imaginea de mai sus! Succes!

asadar iata premiul pus la bataie, tentant nu? 


vizitati si pagina de facebook

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Cozanacel cu rahat




400g aluat de cozonac, reteta aici
 rahaT colorat,
50g stafide,
1 ou,
50g zahar pudra

Dupa ce a cescut alutul l-am intins, l-am presarat cu rahat si stafide si l-am rulat, l-am lasat sa stea 15 minute dupa care l-am crescat pe mijloc, l-am uns cu galbenus de ou si l-am bagat in cuptorul incalzit la 180 grade.
Dupa ce s-a copt l-am uns cu albus de ou amestecat cu zahar pudra.










vineri, 20 aprilie 2012

Help Ioana!


O dulceata de fetita!!asta e primul gand cand te uiti in ochisorii ei frumosi.....si totusi Ioana nu un copil ceilalti, are o problema de sanatate, din pacate s-a nascut fara o manuta!
Ajutati-o pe Ioana sa duca o viata normala....nu e greu! Trebuie doar sa-i acordati 5 minute din tipul dumneavoastra pentru ai afla povestea si cu siguranta vi se va inmuia inima.
O mica donatie o poate ajuta sa fie un copil fericit cu adevarat!

 Mai multe detalii: Help Ioana si  pe facebook

Despre

Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Bucuria cu care parintii fetitei asteptau primul copil s-a transformat in uluire.Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta.
Misiune
In acest moment, proteza bionica ar fi cea mai potrivita.
Pretul acestei proteze, aplicarea, tratamentul de dupa aplicare si consilierea pentru integrarea in societate a Ioanei, in bune conditii sunt niste lucruri care efectiv depasesc financiar posibilitatile parintilor fetitei.
Aici, interventia fiecaruia dintre Dumneavoastra ne poate ajuta sa ii oferim Ioanei un viitor altfel. Orice donatie, oricat de mica, este un pas spre mai bine pentru Ioana.
Descriere
Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta. Mai precis, conform Scrisorii Medicale din data de 15/07/2008, "Agenezia jumatatii distale antebrat si mana dreapta".
Informaţii generale


Doneaza prin telefon!
Teledon valabil in reteaua Romtelecom:
0900 900 543 pentru 2 euro               
0900 900 545 pentru  5 euro
0900 900 547 pentru 10 euro

Cont Volksbank (EUR):
RO15 VBBU 2511 UN47 4092 1101
Sucursala Unirea Bucuresti

Cont Volksbank (USD):
RO44 VBBU 2511 UN47 4092 3101
Sucursala Unirea Bucuresti

Cont Volksbank (RON):
RO77 VBBU 2511 UN47 4092 2701
Sucursala Unirea Bucuresti

CODUL SWIFT
VBBUROBU

Beneficiar cont: Mihai Iulian - tatal Ioanei
identificat cu Ci seria IF numarul 117577
CNP 1781003090082
0728.11.88.77
mdiulian@gmail.com

joi, 19 aprilie 2012

Prajitura fina cu nuci

 





Aluat:
500g făină
120 g de zahăr
250g margarina moale
3 galbenusuri de ou
2 linguri smantana
10 grame de praf de copt
Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm 

Crema:
600 ml de lapte
5 linguri de faina
250 g unt moale
150 grame de zahăr
2 pliculete de zahăr vanilat
3 oua

100ml lapte il amestecam cu faina, zaharul si ouale batute separat putin cu furculita.
Restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste prima compozitie.Fierbem crema la foc mic pana s eingroasa tare, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema o mixam cu untul pana obtinem o crema spumoasa.


Umplutura pentru prima foaie:
200g nuci macinate
100g zahăr tos
50g unt
2 linguri de miere
Mierea,zaharul si untul se topesc pe foc mic, dam deoparte si punem nuca macinata.
Intindem crema peste prima foaie de aluat.

Coacem la 180 grade, cam 10 minute....eu am uitat-o in cuptor si s-a rumenit cam tare nuca.




Umplutura pentru a doua foaie:
6 albusuri
200 de grame de nucă de cocos
120 g de zahăr
 4-5 linguri gem de visine sau altfel de gem , dar sa fie  mai acrisor
Albusurile le batem spuma, adaugam trepta zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam nuca de cocos.

 Cea de a doua foaie de aluat o intindem in tava, o ungem cu gem si intindem bezeaua cu nuca de cocos.
Coacem la 180grade, cam 15 minute, apoi oprim cuptorul si o lasam sa se raceasca acolo.

 

 Asamblare:
Ungem prima foaie cu jumatate de crema, asezam cea de a doua foaie, ungem cu restul de crema.
Dam prajitura la rece.
Cel mai bine e sa se taie a doua se cand foile s-au inmuiat...sau chiar a treia zi, va fi si mai buna.

Tot atunci radem ciocolata sau o ornam cu bilute colorate...eu am ornat-o cu bilute colorate imediat ce a fost gata, din pacate acestea s-au topit in crema dand un aspect urat prajituri.







Printfriendly