o prajitura cu mere rapida si foarte usor de facut
avem nevoie de :
4-5 mere, scortisoara
pentru tapetat cratita: 7 linguri zahar
pentru blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri lapte, 5 linguri ulei,
8 liguri faina, 1 praf de copt
Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.
Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.
Merele se curata de coaja, se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei, se presara cu scortisoara
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea, daca iese uscata prajitura este gata. Se scoate din cuptor si se lasa la odihnit cam 15 minute. apoi se rastoarna pe un platou.