- Aluatul de paine:
- 500g faina
- 300 ml lapte cald
- 1 cub de drojdie
- 2 linguri sare
- 2 linguri zahar
- 3 linguri de ulei de masline
- Umplutura
- 200g branza de capra
- 200g branza de vaca
- 2 linguri de smantana
- 1 ou
- marar
- sare dupa gust
- Pentru uns
- 1 galbenus de ou.
In cuva masinii de paine se pune sarea, faina si uleiul, se laptele cu drojdia crescuta si se porneste masina pe programul de framantare.
Dupa ce aluatul a fost framanatat se scoate din cuva si se rastoarna intr-un lighenus uns cu ulei, pentru a nu se lipi aluatul de el. Se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de o ora, o ora si jumatate.
Intre timp se pregateste umplutura: branza se sfarama, se amesteca cu
oul, smantana, mararul si sare dupa gust....in functie de cat de sarata este
branza.
Aluatul
crescut se pune pe blatul de lucru presarat cu faina, se imparte in
doua si se intind doua cercuri mari, de jumatate de cm grosime.
Se pune
compozitia de branza in mijloc si pe marginea primului blat si se acopera cu blatul ramas.
Se lipesc capetele si se aranjeaza frumos, cat mai rotund.
Un castronas sau o cana se aseaza in mijlocul painii, se cresteaza marginile, apoi se rasucesc.
Se unge cu galbenusul de ou, se presara marar...fiecare orneaza placinta dupa imaginatie.... mie asta mi-a iesit :)Se lasa la crescut 20 de minute apoi se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute cu ventilatia cuptorului pornita.
Pofta buna!