sâmbătă, 26 octombrie 2013

Chec cu pere

  de cand am vazut checul asta mi s-a pus pata pe el!!
este exact cum mi-am imaginat! 
nu numai ca este foarte aspectuos dar si foarte bun, fin, delicioc....etc
aroma de pere usor coapte 
combinata cu gustul checului de cacao si rom 
este o combinatie delicioasa, de nerefuzat!!
multumesc Mam' pentru reteta!
5oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
7 linguri lapte
7 linguri ulei
3 linguri cacao
1 esenta rom
 
1 plic praf de copt

+
4 pere coapte dar nu moi


Separati ouale, albusurile le bati spuma, adaugati zaharul bateti bine pana ce acesta se topeste. Puneti galbenusurile si mai bateti putin pana se spumeaza compozitia. Apoi adaugati uleiul si laptele si amestecati putin pana se incorporeaza in compozitie. 
Adaugati faina, praful de copt si cacaoa si amestecati usor cu lingura sau cu paleta.
Turnati compozitia in tava de chec si introduceti perele aliniate una langa alta.
Nu le curatati de coaja!!! eu aici am gresit! in jurul perelor aluatul de chec a fost mai umed din cauza zemei ce a curs din ele.....acum depinde si de pere cat de moi si zemoase sunt
Coaceti checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!


 

 

Ciulama de pui si ciuperci

 photo DSCF5291_zps2cbbb8e7.jpg

 photo DSCF5290_zpsb780e191.jpg


500g piept de pui
300g ciuperci
2 cepe
2-3 catei de usturoi
1 ceascuta supa de pui
1 cescuta smantana
1 lingura faina
marar
sare, piper

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam ciupercile si o cescuta de supa de pui.....sau apa.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus aproximativ 15 minute pana s-a fiert carnea si ciupercile.
Smantana o amestecam cu faina si o turnam in tigaie,amestecam bine mai lasam sa fiarba cam 5 minute pana se ingroasa sosul si gata! 

 photo 1_zpse744688a.jpg
  photo 4_zpsbee09ee9.jpg


 photo DSCF5290_zpsb780e191.jpg


 photo DSCF5291_zps2cbbb8e7.jpg

miercuri, 23 octombrie 2013

Ciulama cu ciuperci


  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel  verde
Ciupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins.
Cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile si o jumatate cana de apa, se lasa sa fiarba inabusit sub capac, la foc mic.
Faina se dizolva in laptele rece si se toarna peste ciupercile, se amesteca bine, se condiementeaza cu sare si piper, se pune patrunjelul verde si se mai lasa sa dea un clocot.
Se servescste cu mamaliga sau cartofi prajiti.

marți, 22 octombrie 2013

Prajitura cu crema de ness si nuca






Blat de nuca din:
6 oua
200g zahar
50 ml ulei
100g nuca macinata
160g faina
1 plic praf de copt (10g)
Albușuri se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusuriele si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.

Crema:
4 oua
150g zahar
125g unt sau margarina
2 lingurite ness
50g nuca taiata
+200g biscuiti
Se bat ouale cu zaharul pana se "desfac" si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit.
In crema rece se pune untul sau margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.

Sirop: 
1 cescuta apa
1 cescuta zahar
1 esenta de rom
Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul.
Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.
Glazura:
100g ciocolata
50g unt
50ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucatelesi se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si frisca.
Glazura calduta se toarna peste stratul de biscuiti.



joi, 17 octombrie 2013

Chec ...la tava


 8 oua
16 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 esenta lamaie.
1 esenta rom
100g nuci taiate marunt

 Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.
La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna intr-o tava dreptunghiulara de cca 20/30cm.
In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom. Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.
Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.
Se serveste pudrat cu zahar macinat.




luni, 14 octombrie 2013

Prajitura Valurile Dunarii cu mere


BLATUL:
6 oua,
150g zahar,
 1 praf de copt,
200g faina,
cacaua,
50ml ulei
+ 6 mere feliate

 Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava.



Se alineaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor.
Se coace prajitura la 180grade C timp de 25-30 de minute.


CREMA:
1 plic de budinca
4 linguri de zahar
350ml lapte
200ml frisca
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera si se lasa la racit.
Frisca se bate bine, se amesteca cu budinca rece si se intinde peste blatul rece.
Se rade ciocolata.
 


marți, 8 octombrie 2013

Prajitura cu crema de mascarpone si banane



Blat
5 oua
150g zahar
7 linguri faina
5 linguri ulei
1 praf de copt
3-4 linguri de cacaua
100g nuci taiate marunt

Crema
1 pachet de unt (200g)
250g mascarpone
4-5 linguri zahar pudra
+ 3 banane tari

Glazura
100g ciocolata
50ml frisca lichida
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine. Cand am obtinut o spuma densa se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se topeste tot zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si uleiul. La final se pune faina, praful de copt, cacoa si nuca si se amesteca usor cu paleta de jos in sus.
Se toarna compozitia in tava si se coace.
Se lasa la racit si se taie in doua.

Crema:
Untul se mixeazase adauga crema de mascarpone si zaharul.
Se umplu blaturile cu crema, jumatate se pune intre foi, iar restul deasupra.
Se aseaza bananele taiate felii.

Glazura: 
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc.
Se toarna calduta peste prajitura.

 




 

Printfriendly