luni, 9 aprilie 2012

Prajitura greceasca

o prajitura foarte buna, seamana la gust cu savarina, dar zic eu ca e mai buna!
reteta originala o gasiti pe blogul 


Ingrediente :
1 pachet foi placinta 400gr
si
200ml pahar ulei
200g zahar
200 ml iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
1 fiola esenta de rom
1 esenta de portocale

rupem foile de placinta bucatele mici
 ouale le batem putin si le amestecam cu restul ingredientelor.
ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia.
dam tava la cuptor la 180grade timp de 35 minute, pana devine rumena la suprafata.

Ptr sirop:
6linguri zahar
350ml de apa
punem zaharul intr-o cratita pe foc, cand s-a caramelizat o dam deoparte si turnam cu atentie apa .
 mai tinem siropul pe foc cateva minute pana se topeste tot zaharul.
peste prajitura calda turnam siropul in mai multe reprize, ea va absorbi treptat tot siropul.




 
 

joi, 5 aprilie 2012

Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa



avem nevoie de:
2 foi mari de napolitane

pentru stratul de bisuiti:
300g biscuiti
250g zahar
esenta de rom
2 linguri de cacao 

se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa.
biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune cacaoa si esenta de rom.
se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.

 

pentru stratul de ciocolata:
5 linguri de apa
200g zahar
200g unt
350g lapte praf
zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul.
laptele praf se cerne si se pune peste siropul de zahar. se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase.
se unge cu crema obtinuta una din foaile de napolitana...cu atentie pentru a nu deranja stratul de biscuiti. cealalta foaie se pune deasupra cu parte cu crema de biscuiti in jos.
se da la rece si se taie a doua zi.




miercuri, 4 aprilie 2012

Mega Muffins


 avem nevoie de:
125g unt 
3 oua
120g zahar
6 linguri lapte
120g faina
5g praf de copt
1 fiola esenta de portocale sau lamaie
1 fiola esenta de rom
3 lingurite de cacao

Topim untul si-l lasam sa se raceasca
Galbenusurile le freacam cu zahar pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Adaugam untul rece, laptele si la urma fainA impreuna cu praful de copt.
Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de galbenusuri si amestecam usor.
Impartim compozitia in doua: una o vom aroma cu esenta de portocale, cealalta cu esenta de rom si cacao.

Forma de mufiins o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina.
 pune compozitia in  forma alternand pe cea simpla cu cea de cacao. ....un polonic alb , unul negru...etc
Introducem tava la cuptor la 180 grade. 
Este gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.



decoram  prajitura dupa gust si imaginatie, eu am pudrat doar zahar, dar se poate face o glazura de ciocolata.

 
De la dian@'s cakes

joi, 29 martie 2012

Prajitura sah



 Blat
7oua
250g zahar
 7 linguri mari de faina
10g praf de copt
2-3 linguri cacao

batem albusurile, adaugam treptat zaharul.
mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
 la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura.
impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao.
coacem doua blaturi unul alb si unul maro in tava mare de la aragaz 28/38cm.


  cu ajutorul unui pahar decupam cercuri si inlocuim cercurile intre ele....cum se vede in imaginii .


Pentru crema: 
 1 plic crema de vanilie
esenta de portocale
200 ml lapte
100ml frisca lichida
 turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem restul de frisca si esenta de portocale, mixam pana obtinem o crema groasa...la nevoie se poate subtia cu putin lapte.

Sirop:
 300ml apa si 4 linguri de zahar se fierb se foloseste rece.

Asamblare:
insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat.
il insiropam si pe el. lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata.













vineri, 9 martie 2012

Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata



blat din 6 oua, 12 linguri zahar,50ml ulei, 9 linguri faina, 1 plic praf de copt
 albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste,  se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt.
se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.

pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar
se insiropeaza blatul rece

crema de frisca : 500ml frisca, 3 linguri de zahar pudra, suc de lamaie, o conserva fructe tropicale.
 frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.

pentru ornat: 200ml frisca, 1 lingura zahar pudra, suc de lamaie
frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

glazura de ciocolata: 150g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida.
se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele s eamesteca bine pana se topeste.
 se glaseaza tortul cu glazura calduta.

asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul  de crema.
se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.







marți, 6 martie 2012

Pariziene cu branza dulce



Aceste pariziene cu branza si stafide, reteta si modul de lucru este aceiasi ca la Parizienele cu crema patisera
doar crema am inlocuit-o cu umplutura de branza dulce.  

pentru umplutura de branza:
500g branza dulce, 4 oua, 250g zahar, 50 g gris, 100g stafide, coaja de la o lamaie, esenta de rom
branza se amesteca cu ouale, se trece prin sita sau se mixeaza cu blenderul
se adauga zaharul, grisul, stafidele, coaja de lamaie si romul.




Printfriendly