Cantitati folosite pentru o tava mare, aproximativ 28/38cm
Blat de bezea cu nuca:
- 7 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 150 gr nuca macinata
- 5 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 esenta de rom
Blat de bezea cu cocos:
- 7 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 150 gr nuca de cocos
- 5 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Crema de vanilie:
- 14 galbenusuri
- 16 linguri de zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 250 gr unt
- 50g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Blatul de nuca:
Albusurile se mixeaza cu zaharul, se pune esenta de rom, nuca, apoi faina si praful de
copt. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul la 180 grade C pana cand e usor rumenit, apoi se micsoreaza focul si se mai lasa blatul in cuptor pana se usuca si nu mai lipeste.
Blatul de cocos:
Albusurile se mixeaza cu zaharul, se pune esenta de vanilie, nuca de cocos, apoi faina si praful de
copt. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se
coace blatul la 180 grade C pana cand e usor rumenit, apoi se
micsoreaza focul si se mai lasa blatul in cuptor pana se usuca si nu mai
lipeste.
Crema:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare
si cresc in volum, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa bine amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga vanilia si se lasa la racit.Crema racita se mixeaza putin, se adauga untul putin cate putin si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema spumoasa.
Asamblare:
Cele doua blaturi se umplu cu crema de vanilie, deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna!