duminică, 27 iunie 2010

Supa de rosii cu galuste de gris

1 kg de rosii coapte bine
1,5 litri supa de pui si legume
pt galuste de gris: 3 oua, gris
Rosiile taiate in patru se pun intr-o oala mica pe foc si se lasa pana se inmoaie, apoi se dau prin sita pt a scapa de pielite si seminte.
Sucull rezultat se pune in supa strecurata si se da un clocot, dupa care facem  galuste de gris.
Se condimenteaza cu sare, piper, punem si putin zahar.
E superrrrrrrrrrrr buna!
premii, premii de la Medi



si de la Alexandrina

si acum leapsa....


Ce inseamna blogul pentru tine???
Blogul e ca si copilul meu...cand deschid calc. la el ma duc prima data.
Cat de dependenta esti de blog?
Destul de mult, desi am zile in care nu-mi vine sa scriu nimic....tot stau cu ochii pe el.
Cum alegi subiectul,Ce te inspira?
Ce ma inspira?..greu de spus, scriu retete pe care le fac eu, si de cele mai multe ori cand incep ceva nu stiu cum o sa arate finalul.
Ce-ti place si ce nu-ti place in lumea virtuala a blogurilor?
Imi plac fetele, imi plac ideile lor si faptul ca suntem o comunitate prietenoasa.
Cum alegi blogul preferat?
Nu am unul preferat, sunt multe bloguri frumoase, imi plac cele care au prezentari frumoase, fotografii deosebite si bineinteles retete bune.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Prajitura cu piersici si bezea


6  oua
10 linguri apa minerala
6 linguri ulei
500 g zahar
250g faina
1 plic praf de copt
4-5  piersici
Galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt, amestecam usor si  turnam compozitia in tava.
Piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incalzit si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul compt pe jumatate.
Intre timp batem bine albusurile cu 250g zahar, turnam usor bezeaua peste fructe si o nivelam frumos.
Coacem prajitura 10 minute dupa care micsoram focul si o mai lasam in cuptor pana se usuca bezeaua.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Inghetata de capsuni


3 galbenusuri
370ml frisca
150g zahar
350g capsuni
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si frisca si se pune pe foc amestecand continuu.
Se fierbe pana se ingroasa putin crema si se lasa la racit, apoi se mixeaza bine si se adauga capsunile.
Se toarna inghetata intr-o caserola si se baga la gongelator.
Dupa 30 min. se scoate si se mixeaza bine.
Se repetamtreaba asta de 2-3 ori pt a evita formarea acelor de gheata.

miercuri, 16 iunie 2010

Medalion de rechin pane

2 felii medalion de rechin
1 ou
2-3 linguri faina
2-3 linguri pesmet
ulei pt prajit
simplu..dezghetam bine pestele, il condimentam cu sare, piper il dam prin faina, ou batut si apoi prin pesmet.
il prajim in ulei incins pe ambele parti si il lasam sa se scurga de grasime pe un servetel de hartie.
l-am servit cu cartofi prajiti si sos facut din: 2-3 catei de usturoi pisati cu un praf de sare, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri iaurt, piper, chili.

joi, 10 iunie 2010

leapsa

Just me  mi-a trimis o leapsa interesanta si anum: sa scriu ce fel de ceaiuri am in camara.
nu sunt bautoare de ceai si nici sotul meu nu e, doar cand racesc foarte tare si nu mai pot imi fac cate un ceai.

menta
musetel
sunatoare
galbenele
fructe de padure
ceai verde
codite de cires
ceva hepatic
si am la uscat flori de tei





 am sa o dau mai departe la 
Ionela, Marielena si Daiana

miercuri, 9 iunie 2010

Compot de caise

Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml.
In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi.
In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant.
Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului.
Se capseaza sau se leaga cu ciolofan dublu borcanele.
Borcanele invelite in prosope de bucatarie se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de min incepand din momentul fierberii apei.
Important e ca apa sa aiba acelas nivel cu cel al fructelor din borcan si sa fie acoperite bine, focul nu trebuie sa fie prea tare,e risc sa se sparga borcanele.
Daca apa scade se completeaza cu apa calduta in nici un caz cu apa rece si nu se toarna direct peste borcane ci intr-un colt al oalei.
Se scot si se acopera cu o patura pana a doua zi cand reci se vor depozita in camara.

Printfriendly