Blat de nuca din:
6 oua
200g zahar
50 ml ulei
100g nuca macinata
160g faina
1 plic praf de copt (10g)
Albușuri se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusuriele si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.
Crema:
4 oua
150g zahar
125g unt sau margarina
2 lingurite ness
50g nuca taiata
+200g biscuiti
Se bat ouale cu zaharul pana se "desfac" si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit.
In crema rece se pune untul sau margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.
1 cescuta apa
1 cescuta zahar
1 esenta de rom
Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul.
Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.
Glazura:
100g ciocolata
50g unt
50ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucatelesi se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si frisca.
Glazura calduta se toarna peste stratul de biscuiti.