duminică, 6 aprilie 2014

Rulada cu crema de fructe de padure



Prietenii si cititorii mei ma stiu, nu folosesc creme la plic sau alte minuni pline de tot felul de  conservanti, coloranti, E-uri si alte cele, dar de data asta am calcat stramb, am comiso.....
 
blat de rulada:
5 oua
10 linguri zahar
5 linguri de faina
2 linguri cacao
crema:
2 plicuri crema fructe de padure Dr. Oetker
400ml lapte
un pumn afine
4 linguri zahar pudra
1 lingura suc de lamaie

Pentru blat mixam albusurile, adaugam trepatat zaharul, apoi galbenusurile.Mai mixam si adaugam si faina, amestecam cu lingura usor de jos in sus.
Luam putina compozitie si cu ajutorul posului facem bulinute, cerculete, ce semne ne plac in tava pe hartia de copt. Restul de compozitie il amestecam cu cacao.
Dam tava la cuptor pentru 3 minute, apoi o scoatem si intindem cu atentie restul de compozie in care am pus cacao.
Coacem blatul de rulada la180 de grade,apoi imediat ce este gata il rasturnam pe un prosop curat, dezlipim foaia de copt, rulam blatul cu atentie si il lasam la racit.




Pentru crema ametecam laptele rece cu praful de crema si mixam, adaugam zaharul pudra si sucul de lamaie.
Intindem blatul de rulada ilungem cu crema, presaram afinele si rulam la loc cu ajutorul prosopului.
Lasam rulada la rece pentru cateva ore.

vineri, 4 aprilie 2014

Tort Extasy cu patru feluri de bezea




Blat cu ciocolata
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g ciocolata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga ciocolata rasa marunt si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Blat cu nuca de cocos
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga nuca de cocos si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


Blat cu mac
  4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g mac, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga macul si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


  Blat cu nuca
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca macinata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Cremele
100g nuca de cocos, 100g nuca macinata, 200 g ciocolata
 16 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 1 budinca de vanilie, 250g unt
Galbenusurile se ameteca cuzaharul, budinca si laptele rece,
 se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa.
Se lasa la racit si se mixeaza cu untul.

Se imparte crema astfel:
1/4 se amesteca cu nuca se cocos,
1/4 se amesteca cu nuca
1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.


Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava:
blatul cu mac, crema de ciocolata
blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos
blatul cu nuca, crema cu nuca
blatul cu ciocolata, crema de ciocolata
se orneaza in crema de ciocolata









miercuri, 26 martie 2014

Rulada cu crema de nuca de cocos

 Blat:
5 oua
10 linguri zahar
2 linguri ulei
6 linguri mari de faina
1 lingura de cacao

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.
La final se pune faina si se amesteca usor.

Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.
 Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.
Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata :
100g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amaruie
3 linguri apa

Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.
Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.

Crema:
600ml lapte
5 linguri zahar
50 g amidon
10g gelatina maruntita
1 pliculet zahar vanilat
100g nuca de cocos

Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.
 Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!




luni, 24 martie 2014

Nuci umplute




Zilele trecute am avut parte de o mare surprinza, o prietena draga mi-a facut cadou o forma de nuci! Cum mi-o doream de mult nu am stat pe ganduri, mi-am suflecatat manecile si m-am apucat de treaba.
Reteta preluata de pe blogul Nainei,

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
200 ml ulei
1 cana zahar
1 praf de copt
1 esenta de vanilie
1 pliczahar vanilat
faina cat cuprinde

Pentru crema:
200 g ciocolata
200 g unt
5 linguri lapte
4-5 linguri zahar
2 esente de rom
4-5 linguri nuca macinata
visine din visinata
1 cana zahar pudra vanilat

Pentru aluat:
Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina......aproximativ 600g de grame.
Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea multa faina cojile de nuci vor ramane tari. Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin 30 de minute.
Formam bilute mici de aluat in functie de dimensiunile formei de nuci.
Punem forma pe flacara de la aragaz si cand e bine incinsa punem in fiecare gaura o biluta de aluat si inchidem capacul, coacem 2-3 minute pe fiecare parte pana cand nucile sunt rumene.
 
 
 
  

.......din nestiina prima tura am arso, apoi am inceput sa am prind cum functineaza minunea:


Pentru crema:
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele, apoi o lasam la racit.
Mixam untul cu zaharul, adaugam ciocolata racita, romul, nucile macinate.
Cu aceasta crema umplem cojile de nuci si el lipim doua cate doua, in mijloc punem cate o visina.
 La final le tavalim prin zahar pudra vanilat.



 
 

joi, 20 martie 2014

Placinta-melcisori cu budinca



Va recomand sa incercati aceasta reteta de placinta sau melcisori cu budinca 
este facuta din aluat de foietaj pregatit in casa.
 Ma gandesc ca merge si cu cel din comert dar cu sigurata gustul nu va fi acelasi.

aluat:
600g faina
25g drojdie
250ml lapte caldut
150g zahar
2 galbenusuri
2 linguri mari smantana
 +
 300g osanza (unturita de porc)
150g faina.

umplutura:
2 budinci de vanilie
6 linguri de zahar
750ml lapte.

pentru insiropat:
150ml lapte
2-3 linguri zahar

1.Osanza se curata de pielite, se macina. Eu am folosit robotul de bucatarie.
Se adauga faina si se amesteca bine.

2.In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se dizolva toata drojdia, se adauga 2-3 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute.
Faina se cerne intr-un lighenus, se face o groapa in mijloc, se pune drojdia, laptele, zaharul, galbenusurile si smantana, se amesteca bine si se framanta un aluat moale ce nu lipeste.
Se acopera si se lasa la crescut o ora.
Pentru framantat am folosit masina de paine.



3.Pe masa preasarata cu faina se intinde aluatul gros de 1cm, se unge jumatate de foaie cu o treime din cantitatea de osanza si se acopera cu partea neunsa. Se da la rece pentru o jumatate de ora apoi se intinde iar foaia , se unge pe jumatate cu osanza, se acopera si se da la rece.
Se repeta treaba asta de trei ori apoi se lasa aluatul sa se odihneasca.

4.Intre timp se prepara umplutura din lapte, budinca si zahar care se pune la fiert pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

5.Intindem cu atentie aluatul pe masa si il ungem cu budinca caduta, se ruleaza si se taie felii de aproximativ 1cm.

6.In tava mare (24/35cm) tapetata cu hartie de copt se aseaza melcisori suprapusi unul peste altul, se dau la loc caldut pentru 20 de minute sa creasca frumos.


7.Se introduce tava in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Cand sunt aproape copti se scot si se insiropeaza cu laptele amestecat cu zahar.






Printfriendly