vineri, 23 septembrie 2011

Biscuiti spritati



550g faina
2 linguri mari untura de porc
2 linguri mari smatana
2 oua
200g zahar
1 plic zahar vanilat
1ingurita bicarbonat de sodiu
coaja de portocala confiata sau rasa

pentru inceput faina o amestecam cu untura, apoi adaugam smantana, ouale, zaharul si vanilia, 
apoi bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si coaja de portocala taiata marunt




se framanta un aluat ce nu mai lipeste, se mai poate adauga faina dar cu atentie! nu prea multa
tinem cont de faptul ca untura se topeste de la caldura mainilor, altfel riscam sa facem niste biscuiti foarte tari
chiar de aceea nu e bine sa framantam mult aluatul ci doar atat cat sa se amestece ingrdientele
  lasam aluatul la frigider timp de 30 de minute


instalam dispozitivul pe masina de carne si dam bataie.....cu ajutoarele din dotare, bineinteles
se aseaza in tava stropita cu putin ulei
apoi se coc in cuptorul incalzit timp de 15 minute la 180de grade


se lasa sa se raceasca in tava.... calzi se vor rupe
se pot trece prin zahar pudra sau orna cu ciocolata....noi am renuntat la etapa asta pentru ca pur si simplu am mancat jumatate din biscuiti direct din tava de-abia rocorita!
a doua zi biscuitii vor fi mai buni si se vor inmuia.


9 comentarii:

  1. Waw Diana de cand nu am mai mancat din biscuitii acestia.....
    Sunt deliciosi si sunt buni de dat la scoala ajutoarelor ce le-ai avut.
    Va tzuc cu drag !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte mult imi plac biscuitii spritati,ti-au iesit tare bine ,eu nu am formele pt masina mea sunt mai mari sau mai mici,ce enervant,pupicei

    RăspundeţiȘtergere
  3. Vai, Diana, biscuitii astia imi trezesc niste amintiri foarte frumoase, copilul era mic, problemele erau mici, singurul mare era ligheanul pe care il umpleam cu biscuiti !!!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Doinitza, nici forma mea nu se potrivea pe masina era prea mare, dar mi-a taiat-o sotul pe margini.

    RăspundeţiȘtergere
  5. M-am gandit si eu la metoda asta ,sigur am sa o pun in practica daca tu mai incurajat,ca nu sunt scumpe si poti face mai multe modele si nu sunt mai multe manute harnicute acolo????ai trisat c-ai avut ajutoare, de aia o iesit asa buni :-)))

    RăspundeţiȘtergere
  6. am cerut si eu biscuiti spritati prajiti in ulei dar se pare ca nici un site nu stie sa citeasca.multumesc oricum

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mh...eu nu am facut niciodata....poti arunca o privire la ''Bomboloni amorezate'', cred ca e acelasi aluat doar forma e alta.
      http://dianacakes.blogspot.com/2010/04/bomboloni-amorezate.html

      Ștergere
  7. da aia prajiti in ulei se fac asa din 3 oua 6linguri ulei 6zahar 6apa un praf de copt stins cu zeama de lamaie faina catsa faci aluatul consistent dai prin masina de biscuiti ai prajesti ca pe gogosi in ulei mai mult pudrezi cu zahar siai mananci

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest