joi, 27 septembrie 2012

Cuib de viespi


pentru aceasta reteta am folosit cantitatile de la http://dianacakes.blogspot.ro/2012/09/floare-impletita-cu-nuca.html
    450g faina          
4 linguri  zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata (7g)
pentru uns 
 100g unt sau rama moale
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat
pentru stropit
 150ml lapte
100g zahar
1 esenta de vanilie
Dizolvam drojdia in laptele caldut si o turnam peste faina, adaugam si restul ingredientelor. Framantam un aluat netet si lasam la crescut.
Pe masa presarata cu faina intindem aluatul, il ungem cu untul frecat cu zaharul si vanilia. Rulam strans si taiem sulul in felii de 5 cm lungime.
Punem hartie de copt pe fundul tavii sau cratitei care va merge la cuptor si asezam rulourile cu distanta intre ele.
Lasam la crescut 20-30 de minute apoi dam tava la cuptor la 180 de grade. Dupa 20 de minute scoatem tava si o stropim cu laptele indulcit si parfumat cu vanilie. Coacem pana devine rumenie si trece testul cu scobitoarea...cam 25 minunte.
Pofta buna!








8 comentarii:

  1. Hummmm....cette brioche me plait beaucoup sont aspect très moelleux me donne envie de filé ver la cuisine!

    Bravo , elle est superbe!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super! Asta-i cozonac in toata regula! Ce bun trebuie sa fie...Parca si simt parfumul de sarbatoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana ce minunatie! Felicitari! Dar daca as vrea sa fac fara cuib, deci bucati separate, cum procedez? Le coc fara sa le mai stropesc cu sirop din lapte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca merge Marielena, procedezi ca la melcisori tai bucatii mai mici si le insiropezi la sfarsit.
      http://dianacakes.blogspot.com/2010/07/melcisori-cu-nuca-si-scortisoara.html
      http://dianacakes.blogspot.com/2010/01/melcisori-cu-visine.html

      Ștergere
  4. Ahh, cred ca e o nebunie dulce!! Super arata!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly