marți, 19 noiembrie 2013

Supa de mazare cu piept de pui si galuste de faina



 Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
2 linguri ulei
450g mazare verde
400g piept de pui 
sare, piper

pentru galuste:
3 oua
1/2 lingura ulei
faina
1 praf de sare

Se incinge uleiul, se pune ceapa taiata cubulete si morcovul felii, se presara un praf de sare (nu lasa ceapa sa se arda) si se calesc doua-trei minute, apoi se pune pieptul de pui taiat cubulete se amesteca pana se caleste pe toate partile, se adauga mazarea, se completeaza cu o cana de apa, se condimenteaza cu sare si piper..
Se lasa la fiert pe foc potrivit, cu capacul pus pe o parte, pana cand pieptul de pui si mazarea au fiert. 

Compozitia pentru galustele se pregateste doar cand carnea este fiarta si se pun imediat la fiert.
Se bat oule cu furculita, se pune sarea si uleiul si se adauga treptat, trepat faina pana se obtine o compozite putin mai groasa decat cea de clatite....din pacate nu am masurat cantitatea de faina, eu pun la ochi aproximativ 300g, conteaza si marimea oualelor.
Cu o lingura uda se ia un pic din compozitie si se pune in oala cu supa, se lasa sa cada usor de pe lingura.
Se completeaza cu putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Se serveste cu patrunjel sau marar verde, dupa gusul fiecaruia. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly