vineri, 29 noiembrie 2013

Strudel cu gem de gutui si mere


 500 g faina.
25g drojdie proaspata
250 ml lapte
25 g unt topit, dar rece
4 linguri de zahar
1ou
+
1 borcan de gem de gutui si mere
 1 ou pentru uns strudelurile

Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina.
 Lasam maiua la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca.
Faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia,
 intr-un colt punem zaharul ramas, untul topit dar rece si oul.
Framantam aluatul si il lasam la crescut.
Il impartim in doua si pregatim doua strudele.
Intindem aluatul, in mijlocul pe lung punem gemul ,
marginile le taiem franjuri si le aducem spre mijloc, acoperind compozitia cu ele.
Ungem strudelul cu ou si il lasam la crescut 20 de minute,
 apoi coacem la 180 de grade timp de 30 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly