tava mare 35/24cm
blatul de nuca:
8 galbenusuri
150g zahar
150 g nuci tocate marunt
400g faina
300ml lapte
1 praf de copt (10g)
2-3 linguri de cacao
+ 1 borcan gem de caise
bezeaua:
8 albusuri
200g zahar
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pe doar jumatate.
Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul.
Cand blatul este copt doar usor la suprafata se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem si se pun albusurile batute spuma. Cu dosul unei lingurii se fac varfuri de bezea.
Introducem tava inapoi la cuptor si micsoram focul la 150 de grade C si o coacem pana bezeaua devine usor rumenita.
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor pana a doua zi cand o putem taia cu un cutit incalzit.
Pofta buna!
Ce-mi place!!!
RăspundețiȘtergereTe invit sa participi la o noua campanie de sarbatoare initiata de d-na Vera, mi-ar face placere sa participi .
Campania este gazduita de mine luna aceasta http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html
Te astept cu mare drag!
Pupici!
hhmmm, o combinatie reusita si frumoasa, o prajitura delicioasa si apetisanta care trebuie gustata oricand :)
RăspundețiȘtergere