joi, 29 octombrie 2009

Ciuperci umplute


Iubitorilor de ciupercute le propun o retete simpla , rapida, si foarte gustoasa!
500g ciuperci champignon 
2 linguri de ulei
3 catei de usturoi
100g salam uscat
100g branza telemea
patrunjel verde
1 ou
sare, piper
2 linguri pesmet

pentru uns tava:
 2 linguri de ulei
 2 linguri pesmet

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase.

Cuptorul se incinge la190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se preasara cu pesmet.
Se spala bine ciupercile si se indeparteaza piciorusele.
Palariile se aseaza in tava, se presara cu sare si piper si se introduc la cuptor pentru cateva minute, nu mult  doar cat sa se inmoaie putin.
Intre timp pregatim umplutura: uleiul se incinge, se pune usturoiul tocat marunt si piciorusele taiate cubulete, se calesc 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga branza taiata cubulete mici, apoi oul si patrunjelul verde. Se amesteca bine, se da gust cu sare si piper.
Daca compozitia este prea subtire se adauga pesmet.
Se scoate tava din cuptor, se umplu ciupercile cu aceasta compozitie, apoi se dau iar la cuptor pentru 20 de minute.
Optional cand sunt gata se poat presara cu cascaval si se mai dau 2 minute la cuptor pana se topeste tot cascavalul.


Negresa cu nuca






Negresa cu nuca:
2 1/2 cani cu apa
1/2 cana ulei1
1/2 cana zahar
3 oua
3 cani faina
2 linguri de cacao
2 linguri cacao
1 esenta de rom,
1 esenta vanilie
2 lingurite bicarbonat stins cu putin otet
1 cana nuci macinate

Intr-un vas se amesteca ouale cu mixerul se pune: apa, uleiul, zaharul. Se adauga si bicarbonatul stins, apoi esentele, faina, cacaoa, nucile, macinate, cacaoa. Se amesteca bine si se toarna in tava cu hartie de copt. Se coace cam 30 de min, se face o proba cu scobitoare, daca iese uscata prajitura este gata.
Dupa ce s-a racit se poate glazura in  ciocolata .

Spaghete milaneze





















300g spaghete
pentru sos ne trebuie:
1 ceapa potrivita
2-3 catei de usturoi
1 conserva de ciuperci
200g bacon, sunculita, carnati,..etc
200g pasta de rosii
5 catei de usturoi
1 lingura zahar
 1 lingura de mustar
1 lingura sos de chili,
busuioc

Se pune o oala mare cu apa la fiert,  se adauga o lingura de sare si una de ulei.
Se adauga spaghetele si se lasa la fiert pe foc potrivit timp de 5 minute, apoi se opreste focul, se acopera oala si se mai lasa 10 minute. Se strecoara si se trec sub jet de apa receSunculita se taie cubulete si se prajeste usor.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa taiata marunt si usturoiul, se calesc usor, se stinge cu o cana de apasi se lasa pe foc timp de 5 minute, la nevoie se mai adauga apa.
Se mai lasa sa fiarba putin si se pune si pasta de rosii, ciupecile, sunculita , usturoiul, se potriveste la gust cu sare, zahar, mustar, busuioc, sosul de chili.
Se amesteca sosul cu spaghetele, se serveste cu cascaval ras.


miercuri, 28 octombrie 2009

Tort de visine sau Padurea Neagra







blat de cacao insiropat cu suc de visine, 
crema frisca batuta 
bucatele de visine.

Chec


pentru 2 checuri:
 10 oua, 20 linguri de zahar, 10 linguri de ulei sau 200g margarina topita si racita, 15-20 linguri de faina in functie cat de mari sunt ouale ,un praf de copt, esente vanilie, rom..etc

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul sau margarina, apoi se amesteca usor si faina cu praful de copt.Trebuie sa fie un aluat care curge mai greu.
Se poate face in doua culori cu cacao, sau se pune nuca prajita taiata bucatele , rahat, stafide..etc

Prajitura cu banane

blat
4 oua, 8 ling zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faiana, un praf de copt
se face un piscot care se taie in doua
crema
un plic de Cema vanilie Ole se mixeaza cu 4oogr frica.
asamblare:
 blat, crema, blat, crema,un rind de banane feliate si cioco topita.
Aceasi prajitura am facut-o si fara sa tai blatul, am pus crema direct peste el.

Cornulete cu nuca





250g margarina
120gr zahar
1ou
450-500 gr faina ,
1/2praf de copt,
un virf de sare

200g nuca
200g zahar
2 linguri cacao
Esență de rom

 Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga oul, faina, praful de copt, sarea si se framinta bine, la nevoie se adauga putin lapte pana obtinem un aluat moale, nelipicios.. Se lasa la rece o ora .

Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cu o cana sau un pahar mai mare. Pe fiecare bucatica se pune nuca macinata amestecata cu zahar, esente, cacao. Se lipesc marginele apasind usor furculita.
Se pot umple si cu gem sau rahat.
Se coc repede cam 15 min, nu mai mult.
Sunt foarte fragezi si moi.

Printfriendly