joi, 29 octombrie 2009

Ciuperci umplute


Iubitorilor de ciupercute le propun o retete simpla , rapida, si foarte gustoasa!
500g ciuperci champignon 
2 linguri de ulei
3 catei de usturoi
100g salam uscat
100g branza telemea
patrunjel verde
1 ou
sare, piper
2 linguri pesmet

pentru uns tava:
 2 linguri de ulei
 2 linguri pesmet

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase.

Cuptorul se incinge la190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se preasara cu pesmet.
Se spala bine ciupercile si se indeparteaza piciorusele.
Palariile se aseaza in tava, se presara cu sare si piper si se introduc la cuptor pentru cateva minute, nu mult  doar cat sa se inmoaie putin.
Intre timp pregatim umplutura: uleiul se incinge, se pune usturoiul tocat marunt si piciorusele taiate cubulete, se calesc 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga branza taiata cubulete mici, apoi oul si patrunjelul verde. Se amesteca bine, se da gust cu sare si piper.
Daca compozitia este prea subtire se adauga pesmet.
Se scoate tava din cuptor, se umplu ciupercile cu aceasta compozitie, apoi se dau iar la cuptor pentru 20 de minute.
Optional cand sunt gata se poat presara cu cascaval si se mai dau 2 minute la cuptor pana se topeste tot cascavalul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest