Aluatul:
500g faina, 40g drojdie, 30g zahar, 15 ml rom, 50ml ulei, 4 galbenusuri, 300ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala
Pt uns:
200g unt moale, 200g nuci macinate, 100g zahar
Sirop:
100ml lapte, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat
Eu am facut aluatul direct in MP, dar s epoate face si intr-un vas mare de 2,5 l.
Asadar am pus drojdia si zaharul im cuva MP si am pornit programul de framantat.
Cu capacul ridicat in timp ce ea framanta am pus pe rand: cate un galbenus, romul, uleiul,coaja de portocala, sarea, laptele si la urma faina cernuta.
Am pus capacul si am lasat-o sa-si faca treaba mai departe.
Intre timp frecam untul cu zaharul. O cratita pt copt o ungem bine cu unt.
Cand a crescut suficient, cat sa-si dubleze volumul, pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 4 mm grosime.
Ungem foaia cu unt si presaram nuca, rulam aluatul si-l taiem felii de cate 5 cm latime.
Partea ca va fi baza ruloului o strangem putin la un capat pt a nu curge untul si il punem in cratita.
Lasam cam 3 cm distanta intre ele pt a avea loc sa creasca.
Acoperim oala cu un prosop curat si lasam la crescut timp de 30 minute dupa care o bagam in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu.
Intre timp fierbem siropul 2-3 clocote.
Cand cuibul de viespi este copt se unge cu acest sirop si se mai da la cuptor 10 minute.
Se servesc calde sau reci, desprinzand usor unele de altele. Pofta buna!