pt blat
1 borcan compot de visine
250 g unt moale
250 g unt moale
200 g zahar
1 varf de sare
6 oua
400 g faina
1 praf de copt
5 linguri lapte
2 linguri praf de cacao
Untul se spumeaza cu zaharul si praful de sare, apoi se aduga pe rand ouale si la urma faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna jumatate din compozitie in tava si se presara visinele.
Restul de compozitie se amesteca usor cu laptele si cacao si se torna usor peste visine.
Se coace in cuptorul bine incins timp de 30 minute.
pt crema
2 plicuri budinca de vanilie
700ml lapte
8 linguri zahar
200g unt
Budinca se dizolva in laptele rece, se adauga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa si o lasam la racit, apoi s emixeaza bine cu untul.
Se intinde crema peste blat si se face o glazura de ciocolata...eu am renuntat la ea si am pus bombonele de ciocolata.