joi, 17 martie 2011
duminică, 13 martie 2011
Premiu
eu ii multumesc mult , chiar nu am mai primit un premiu de mult timp,
ce consta in urmatoarele reguli
1.Persoana care a primit premiul sa il posteze pe blogul personal.
2.Sa il ofere mai departe altor 10 persoane.
si tuturor celor care ma viztea
luni, 7 martie 2011
joi, 3 martie 2011
Pui pe sticla cu orez si legume la cuptor
un pui de 1,5 kg
1 1/2 cana orez
1 morcov
1/2 ardei rosu
1 ceapa
1borcan cu ciuperci
sare, piper, condimente
ulei de masline
patrunjel verde
se pregateste un vas de yena sau o tava ce va merge la cuptor ungand-o cu ulei
ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt si se presara pe fundul vasului, se pune si orezul spalat, apoi ciupercile si se preasara patrunjel verde, sare si putin piper
puiul se spala, se usuca bine, se unge bine, bine cu ulei, apoi se freaca cu condimentele preferate se aseaza puiul pe un borcan sau sticla umpluta pe trei sferturi cu apa
astfel puiul pregatit se aseaza in mijlocul tavi
se toarna 3 cani de apa peste legume si se introduce tava la cuptor pentru timp1 1/2 -2 ore.
pe la jumatatea timpului amestecati usor legumele si la nevoie completati cu apa
luni, 28 februarie 2011
Prajitura cu bezea caramel
pt blat
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt
se coace blatul si se lasa la racit
pt crema
4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino
galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele
se pune crema pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa tare, se lasa la racit
se mixeaza crema cu untul si zaharul vanilat, se adauga si praful de cappuccino
se intinde crema peste blat
pt bezeaua caramel
4 albusuri, 8 linguri zahar,
albusurile se bat spuma se adauga 4 linguri de zahar
separat se face un sirop: se ard 4 linguri zahar si se sting cu 2 linguri apa
siropul fierbinte se toarna suvita in spuma de albus batand incontinuu
asamblare:
blat, crema, spuma caramel, ornamente din ciocolata
duminică, 13 februarie 2011
Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars
foarte buna si delicioasa!!!!
e nevoie de ceva timp si solicita mai multa munca decat in cazul altor retete, dar rezultatul e pe masura,
vom avea o portie zdravana de prajitura, am cantarit-o si avea 2,600 kg....deci merita!!!
Pentru cele patru foi:
3 galbenusuri
500g zahar
10 linguri ulei
2 linguri bicarbonat
200 ml apa
800g faina
200g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizează. Se stinge cu apa si se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul, apoi se da deoparte și se lasa la răcit.
Separat intr-o cratita mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, se adauga și siropul de zahar ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot.
Atentie, compozitia se umfla si bolboroseste...din cauza asta toata operatia se face intr-un vas mare!
Se lasa compozitia la răcit, se pune faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipește, se lăsa 10 minute la odihnit. Se imparte aluatul in patru si se vor coace patru foi pe dosul tăvii unsa bine cu ulei si tapetata cu faina....am folosit tava mare de 28/38 cm
3 galbenusuri
500g zahar
10 linguri ulei
2 linguri bicarbonat
200 ml apa
800g faina
200g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizează. Se stinge cu apa si se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul, apoi se da deoparte și se lasa la răcit.
Separat intr-o cratita mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, se adauga și siropul de zahar ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot.
Atentie, compozitia se umfla si bolboroseste...din cauza asta toata operatia se face intr-un vas mare!
Se lasa compozitia la răcit, se pune faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipește, se lăsa 10 minute la odihnit. Se imparte aluatul in patru si se vor coace patru foi pe dosul tăvii unsa bine cu ulei si tapetata cu faina....am folosit tava mare de 28/38 cm
Pentru crema:
1 plic de budinca de vanile
350ml lapte rece
5 linguri zahar
1 esenta de vanilie
180g unt sau margarina
4-5 linguri gem de caise
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se da pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, se adauga esenta de vanilie.
Pentru asamblare:
Se umplu primele doua foi cu crema,
a treia foaie se unge cu gem si se aseaza cu parte unsa peste crema, se pune restul de crema.
Se aseaza o greutate pe foi pentru a le presa usor.
Între timp se pregateste bezeaua.
Pentru bezea:
3 albusuri
6 linguri de zahar
1 lingura zeama de lamaie
Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, cand s-a format o spuma tare se adauga treptat zaharul si se pune vasul pe baie de aburi
Cand s-a intarit spuma bine si nu mai curge de pe tel se intinde peste prajitura
Se poate rade ciocolata
se taie a doua sau chiar a treia zi cand s-au inmuita bine foile!
duminică, 6 februarie 2011
Tort Masinuta
blat de cacao
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt
se coace in tava de 28/39 cm
rece se taie in doua pe vertical si se imparte pentru a modela masinuta
crema cappuccino caramel
160g zahar, 400ml frisca, 3 linguri de cappuccino caramel
se pune zaharul intr-o cratita bine uscata pe foc si se caramelizeaza, se da vasul deoparte si se stinge cu 300ml frisca lichida
se mai tine putin pe foc mic pana se dizolva tot caramelul
se da la rece timp de 3 ore dupa care se mixeaza bine, bine si se adauga cappuccino
sirop caramel
1/2 cana zahar, 1 cana apa
se procedeaza ca mai sus, zaharul se arde, se stinge cu apa, se lasa pe foc mic pana se dizolva si se foloseste rece pentru insiropat blatul de tort
pentru ornat
300ml frisca, 3 linguri de zahar, sucul de la o portocala, o esenta de vanilie
a avut 2 kg
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura