m-am inscris cu aceasta reteta dulce la concursul oraganizat de Mimmi si Laura
reteta originala este aici
eu am mai schimbat cate un pic
si anume am pus rom in ganache si capuccino in crema de lapte praf
blat cu nuca
6 oua , 200g zahar, 200g nuca macinata, 2 lg faina, 1 pliculet praf de copt
Foaie alba:
2 oua, 2 lg ulei, 2 lg apa, 2 lg zahar ,4 lg faina, 1 lingurita bicarbonat stins
Frisca:
400 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 3-4 linguti zahar pudra
Crema ganache:
100 g ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida, esenta de rom
Crema de lapte praf
5 oua, 300 g zahar, 1 cub unt sau margarina, 300 g lapte praf, 1 pliculet capuccino
Blatul cu nuca:
batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste, adaugam pe rand galbenusurile,, nuca, faina, praful de copt
coacem blatul
batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste, adaugam pe rand galbenusurile,, nuca, faina, praful de copt
coacem blatul
Foaia alba:
batem ouale cu zaharul, punem bicarbonatul stins cu otet, apa, uleiul, apoi faina
batem ouale cu zaharul, punem bicarbonatul stins cu otet, apa, uleiul, apoi faina
Frisca:
gelatina o punem la inmuiat in putina apa, apoi o topim la foc mic
frisca o mixam cu zaharul pudra , adaugam gelatina rece, dar inca lichida
gelatina o punem la inmuiat in putina apa, apoi o topim la foc mic
frisca o mixam cu zaharul pudra , adaugam gelatina rece, dar inca lichida
Crema ganache:
100ml frisca si ciocolata o punem la topit la foc mic si o lasam sa se raceasca apoi o amestecam, cu 50ml frisca mixata
100ml frisca si ciocolata o punem la topit la foc mic si o lasam sa se raceasca apoi o amestecam, cu 50ml frisca mixata
Crema de lapte praf:
ouale si zaharul le batem putin cu telul, punem vasul pe baie marin si batem incontinuu pana se ingroasa crema.
luam vasul deoparte si adaugam laptele praf, amestecam bine sa nu faca cocoloase.
cand crema s-a racit incorporam si untul
Asamblare:
foaia alba, crema ganache, punem blatul cu nuca, crema de lapte praf si deasupra frisca, ornam cu ciocolata topita
dam prajitura la rece pana a doua zi.
luam vasul deoparte si adaugam laptele praf, amestecam bine sa nu faca cocoloase.
cand crema s-a racit incorporam si untul
Asamblare:
foaia alba, crema ganache, punem blatul cu nuca, crema de lapte praf si deasupra frisca, ornam cu ciocolata topita
dam prajitura la rece pana a doua zi.