luni, 25 iunie 2012
luni, 11 iunie 2012
Tort de bezea si crema de ciocolata
si pentru ca aveam adunate mai multe albusuri in congelator,
m-am gandit sa incropesc un tort de bezea.
asadar am facut 3 blaturi de bezea
asadar am facut 3 blaturi de bezea
pe care le-am umplut cu o crema de ciocolata si frisca
pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Cu ajutorul unui capac desenam cercuri pe foaia de copt si intindem bezeaua dupa dimensiunea obtinuta.
Se coc pe rand cele 3 blaturi la 150 grade timp de aproximativ 45 minute pana ce bezeaua s-a uscat.
Se lasa la racit in cuptor.
pentru crema:
3 oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca
Se pun ouale cu zaharul pe baia de aburi. Cu telul in forma de para batem incontinuu pana ce crema se ingroasa tare. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata in crema apoi o lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei si apoi cu frisca mixata separat.
Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa, iar in momentul in care l-am transferat in tava in s-a sfaramat blatul pe margine.
Daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.
joi, 31 mai 2012
Tarta cu dulce de leche si fructe
pentru blat am folosit reteta de la Tarta cu afine
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Se adauga galbenusurile si se mai bate putin, apoi se incorporeaza faina cernuta si se amesteca usor cu o lingura.
Forma de tarta se unge cu unt si presara cu faina. Se toarna compozitia blatului in ea si se coace la 180grade. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
mai avem nevoie de:
200g lapte condensat
250 ml frisca lichida Hulala
fructe: banane, ananas, capsuni
Cutia de lapte condensat se pune la fiert intr-o oala cu apa timp de doua ore. Din cand in cand se completeaza cu apa care s-a evaporat. Se lasa la racit si apoi se deschide, vom avea o crema de lapte caramelizata delicioasa.
Cutia de lapte condensat are aproximativ 400g, pentru o tarta se foloseste doar jumatate...eu am facut 2 tarte.
Frisca e destul de dulce si doar se mixeaza fara a mai adauga zahar.
Fructele se taie cubulete.
Pe blatul racit se intinde dulce de leche, se presara fructele apoi se pune frisca.
miercuri, 30 mai 2012
Aripioare de pui in sos de mustar si miere de albine
cei care ma citesc stiu probabil ca eu rar postez retete de mancare,
nu sunt pasionata de partea aceasta a bucatariei, mie imi plac dulciurile, prajiturile, torturile...
dar provocarea concursului ''Bucatar real" m-a pus la treaba, miza fiind minunatul vas Pyroflam
precum si vouchere pentru cumpărături în magazinele real,- Hypermarket
asadar am devenit posesoarea acestui vas minunat din gama Pyroflam
...mai multe detalii despre concurs Bucatar real
avemn nevoie de:
7 aripioare de pui
pentru marinata: 3-4 linguri miere de albine 2 linguri muştar iute 2 linguri oţet balsamic
4 linguri mustar boabe
2 linguri ulei de masline
2 limguri sos worchestershire
sare si piper, dupa gust
Se pregateste sosul pentru marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Aripile se pun in sos si se lasa la marinat 2 ore la rece acoperite.
Se incalzeste cuptorul la 230grade C.
Se scot aripile din vas, se ung bine cu sos si se se dau la cuptor acoperite pentru 20-30 de minute, dupa care se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte, din cand in cand se ung cu sosul ramas.
Ca o concluzie pot sa spun ca imi place, de fapt ador acest vas,
desi dupa cum vedeti in magine sosul s-a caramelizat pe peretii vasului,
s-a curatat foarte usor, iar carnea a iesit minunata.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
particip cu aceasta reteta la etapa a II-a a concursului.
marți, 22 mai 2012
Prajitura rapida cu biscuitii
Desertul copilariei, biscuiti cu budinca...o combinatie minunata!!
Desi este o reteta simpla rezultatul este delicios,
iar timpul de pregatire nici jumatate de ora.
iar timpul de pregatire nici jumatate de ora.
450g biscuiti petit beurre
1 l lapte
8 linguri zahar
2 budinci de vanilie sau de care preferati
1 lingura de faina
1 esenta de vanilie
Budinca, zaharul si faina se dizolva in putin lapte rece, restul de lapte se fierbe
apoi se toarna peste budinca. Sea mesteca bine si se pune la fiert pe foc mic, pana se ingroasa,
se adauga vanilia
Se asambleaza prajitura in straturi de biscuiti si budinca:
biscuitii se aseaza in tava unul langa altul, se pune un strat de budinca fierbinte peste ei,
apoi un rand de biscuiti, iar unul de budinca...si tot asa
Se da prajitura la rece pentru catve ore sau chiar pana a doua zi, apoi se poate taia.
Pofta buna!
vineri, 18 mai 2012
Savarine cu crema de capsuni
acum ceva timp am primit de la dr. Oetker doua mixuri una de savarine si una tort diplomat, azi au venit randul savarinelor
per asamblu mi-am facut o parere buna despre acest produs, ca toate produsele de la dr. Oetker s-a dovedit a fi de calitate
initial formele mi s-au parut mici si mi-a fost frica ca voi avea savarine pitice, dar aluatul a crescut mult si au fost destul de mari. se face foarte usor si rapid, cam in 3 minute.
frisca nu mi-a placut deloc la gust, in schimb s-a mixat foarte bine si rapid.
am imbunatatit-o cu o cana de capsuni pasate, zahar pudra suc de lamaie.
din crema aceasta mi-a ramas putin, dar nu a fost nici o pierdere fiind o crema foarte gustoasa
jeleul se face rapid si el si are gust de zmeura
pentru aluat:
plicul cu praf pentru aluat
plicul cu drojdie
2 ouă
125 lapte cald
3 linguri
am pus praful de aluat in bol impreuna cu laptele, ouale si drojdia. am mixat 1 minut, am adaugat uleiul si am mai mixat 2 minute apoi am turnat compozitia in formele de savarina, nu trebuie unse cu nimic, se vor dezlipi foarte usor
le-am lasat sa creasca 30 minute la cald in cuptorul aragazului, apoi le-am copt 25 minute la 200grade.
reci le-am taiat capacul si le-am ornat cu jeleu
jeleul de zmeura
am amestecat praful de jeleu cu 3 linguri de apa rece si 3 linguri de sirop de zmeura
pentru crema:
200 ml lapte rece de la frigider
1 cana capsuni
2 linguri zahar pudra
1 lingurita vanilie
2 lingurite suc de lamaie
praful pt frisca l-am pus intr-un bol impreuna cu laptele rece si am mixat 1 minut, am pus capsunile, zaharul, vanilia si sucul de lamaie, am mai mixat 1-2 minute.
pentru insiropat
500ml apă
300 g zahăr
esenţă de rom Dr. Oetker
eu am pregatit un sirop din zahar ars.
zaharul l-am pus intr-o craticioara la caramelizat si l-am stins cu apa. cand s-a racit am pus si esenta de rom.
am insiropat bine savarinele si le-am dat la rece cateva minute, apoi le-am umplut cu crema.
per asamblu mi-am facut o parere buna despre acest produs, ca toate produsele de la dr. Oetker s-a dovedit a fi de calitate
initial formele mi s-au parut mici si mi-a fost frica ca voi avea savarine pitice, dar aluatul a crescut mult si au fost destul de mari. se face foarte usor si rapid, cam in 3 minute.
frisca nu mi-a placut deloc la gust, in schimb s-a mixat foarte bine si rapid.
am imbunatatit-o cu o cana de capsuni pasate, zahar pudra suc de lamaie.
din crema aceasta mi-a ramas putin, dar nu a fost nici o pierdere fiind o crema foarte gustoasa
jeleul se face rapid si el si are gust de zmeura
pentru aluat:
plicul cu praf pentru aluat
plicul cu drojdie
2 ouă
125 lapte cald
3 linguri
am pus praful de aluat in bol impreuna cu laptele, ouale si drojdia. am mixat 1 minut, am adaugat uleiul si am mai mixat 2 minute apoi am turnat compozitia in formele de savarina, nu trebuie unse cu nimic, se vor dezlipi foarte usor
le-am lasat sa creasca 30 minute la cald in cuptorul aragazului, apoi le-am copt 25 minute la 200grade.
reci le-am taiat capacul si le-am ornat cu jeleu
jeleul de zmeura
am amestecat praful de jeleu cu 3 linguri de apa rece si 3 linguri de sirop de zmeura
pentru crema:
200 ml lapte rece de la frigider
1 cana capsuni
2 linguri zahar pudra
1 lingurita vanilie
2 lingurite suc de lamaie
praful pt frisca l-am pus intr-un bol impreuna cu laptele rece si am mixat 1 minut, am pus capsunile, zaharul, vanilia si sucul de lamaie, am mai mixat 1-2 minute.
pentru insiropat
500ml apă
300 g zahăr
esenţă de rom Dr. Oetker
eu am pregatit un sirop din zahar ars.
zaharul l-am pus intr-o craticioara la caramelizat si l-am stins cu apa. cand s-a racit am pus si esenta de rom.
am insiropat bine savarinele si le-am dat la rece cateva minute, apoi le-am umplut cu crema.
luni, 14 mai 2012
Tort Papusa Barbie III
la multi ani Otilia!
de sezon cu crema de capsuni, blat pufos, insiropat in sirop de vanilie
ornat in frisca aromata usor cu lamaie si vanilie
a avut 3, 800 kg
Am facut 3 blaturi:
Pentru baza: 8 oua, 8 linguri zahara, 8 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru rochia papusi: am copt doua blaturi de marimi diferite, fiecare din: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat. Cand s-a format o spuma densa ce nu curge am pus galbenusurile si am mixat in continuare pana s-au inglbat in albus.
Apoi am adaugat faina si praful de copt cernute, cu o lingura am amestecat usor si am turnat compozitia in tava pentru copt.
Reci am taiat blaturile pe orizontala in doua cel mare si in trei pe cele mici.
Pentru crema de capsuni:
800ml frisca, 700 g capsuni, 80g zahar pudra, 20 g zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie, 4 plicuri intaritor de frisca.
Am mixat frisca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Capsunile le-am pasat cu furculita, am oprit cateva, cam o cana si jumatate pe care le-am taiat cubulete.
In frisca batuta care era foarte tare am pus capsunile, am adaugat si intaritorul si am mixat bine pana am obtinut o crema groasa si tare. Am dat crema la rece cateva minute.
Pentru sirop:am fiert 2 cani de apa cu 2 cani de zahar, am pus si 20g zahar vanilat.
Blaturile insiropate le-am umplut cu crema si bucatelele de capsuni.
Rochia papusii am scluptat-o pentru a obtine un fel decon si am uns-o cu un strat subtire de crema. In mijloc am facut o gaura cu ajutorul unui cutit ascutit. Acolo am infipt papusa dupa ce in prealabil i-am invelit picioarele in folie de staniol.
Am dat tortul la rece 2 ore apoi m-am apucat de ornat.
Pentru ornat am folosit: aproximativ 700-800ml frisca, 50g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura