pentru ca ne plac prajiturile cu mere foarte mult, m-am gandit sa refac Tarta cu iaurt si mere
dar de data aceasta in cantitate mai mare,
asadar pornind de la acea reteta cu mici modificari si ajustari
am pregatit aceasta prajitura
pentru o tava mare, aproximativ 28/40cm
400ml iaurt
8 linguri ulei
8 oua
250g zahar
450g faina
1 plic praf de copt
8 mere mari
4 linguri scortisoara
4 linguri zahar
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul. Cand am obtinut o spuma densa si lucioasa am adaugat pe rand: galbenusurile, iaurtul si uleiul, amestecand dupa fiecare, apoi am pus faina cernuta si praful de copt si la final merele cubulete.
Am turnat compozitia in tava, am asezat feliutele de mere ramase, am presarat cu scortisoara si zahar.
In cuptorul bine incins am pus prajitura la copt la 180de grade pentru 35-40 de minute.