duminică, 21 octombrie 2012
sâmbătă, 20 octombrie 2012
Negresa glazurata cu nuca
500g zahar
250g unt
100 g cacao
150 ml lapte
4 oua
100g nuci macinate taiate grosier
200g faina
1 plic praf de copt
Se pune la fiert zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.
In acest timp se bat albusurile spuma.
In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.
Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si se coace la 180 grade timp de 30 de minute
Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura se inmoaie in siropul oprit la inceput.
miercuri, 17 octombrie 2012
Tort Hello Kitty
tort de ciocolata,
blat de cacao, crema de ciocolata si finetti
cu bucatele de ciocolata si stafide inmuiate in rom,
imbracat in frisca vanilata
2,100kg
Am desenat o pisicuta pe o hartie si apoi am decupat capul, corpul, picioarele, le-am asezat pe tort si cu ajutorul unei scobitoare am trasat linii subtiri pe frisca.
Cu ciocolata topita am trasat conturul desenului, apoi cu frisca colorata am desenat rochita.
Floarea mare, floricele mici si inimioarele le-m facut din pasta de zahar.
miercuri, 10 octombrie 2012
Napolitane cu betisoare de finetti
o reteta simpla, rapida si de efect...
avem nevoie de:
1 foaie de napolitana
200g zahar
100ml apa
125g margarina rama
150g nuci macinate
250g biscuiti
rom, vanilie
2 linguri cacao
4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici
Se pregateste un sirop gros din zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine. Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom.
Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare foaie a avut 7 cm latime.)
Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom.
Pe una din foi se aseaza doua randuri betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.
Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos.
Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.
luni, 8 octombrie 2012
Prajitura cu iaurt si mere
pentru ca ne plac prajiturile cu mere foarte mult, m-am gandit sa refac Tarta cu iaurt si mere
dar de data aceasta in cantitate mai mare,
asadar pornind de la acea reteta cu mici modificari si ajustari
am pregatit aceasta prajitura
pentru o tava mare, aproximativ 28/40cm
400ml iaurt
8 linguri ulei
8 oua
250g zahar
450g faina
1 plic praf de copt
8 mere mari
4 linguri scortisoara
4 linguri zahar
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul. Cand am obtinut o spuma densa si lucioasa am adaugat pe rand: galbenusurile, iaurtul si uleiul, amestecand dupa fiecare, apoi am pus faina cernuta si praful de copt si la final merele cubulete.
Am turnat compozitia in tava, am asezat feliutele de mere ramase, am presarat cu scortisoara si zahar.
In cuptorul bine incins am pus prajitura la copt la 180de grade pentru 35-40 de minute.
vineri, 5 octombrie 2012
Tarta cu iaurt si mere
200ml iaurt
4 linguri ulei
4 oua
100g zahar
250g faina
1/2 plic praf de copt
4 mere mari
2 linguri scortisoara
2 linguri zahar
Se curata merele, doua se taie cubulete si doua se taie felii subtiri.
Ouale intregi se bat cu telul, se pune zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine, se adauga faina si praful de copt.
La final se incorporeaza si merele cubulete.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 24 cm.
Deasupra se aseaza frumos feliutele de mere, se presara cu scortisoara
si zahar.
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 de grade , se coace timp de 30-35 minute.
luni, 1 octombrie 2012
Prajitura cu mere rase II
o prajitura delicioasa cu o textura usor umeda, gustul merelor in combinatie cu scortisoara,
plus glazura de ciocolata....
o combinatie nebuneasca! eu zic ca e musai sa incercati aceasta prajitura!!!
am pegatito in mai multe randuri dupa reteta de aici:
astazi va prezint o alta reteta, gustul este acelasi
aceasta reteta se pregateste intr-o tava mai mica de 22/32cm
250g margarina
o cana de zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
280g faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
3 linguri scortisoara
500g mere rase
glazura:
5 linguri zahar
5 linguri apa
3-4 linguri cacao
Mixam margarina cu zaharul, punem pe rand, :ouale, praful de copt, vanilia,cacaoa, faina, apoi merele rase si scortisoara, amestecam dupa fiecare
Vom obtine o compozitie groasa, dar care totusi curge.O turnam in tava si o coacem.
Va fi gata cand se desprinde usor de pe margini, miezul ramane usor umed de la mere, asta nu inseamna ca prajitura e cruda.
Pentru glazura punem la fiert apa, zaharul, cacao pana se ingroasa, calduta ungem prajitura cu ea.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura