550g faina alba
2 linguri ulei de masline
1 lingurita si jumatate sare
2 lingurite miere de albine
250ml lapte caldut
100ml apa calduta
7 g drojdie uscata
cateva linguri de susan
In cuva masinii de paine se pune faina cernuta in prealabil, intr-un colt sarea, iar coltul opus restul ingredientelor.
Se porneste masina pe programul de framantat. Se lasa aluatul la crescut in cuva s-au in alt vas, la loc cald si ferit de curenti de aer rece, acoperit cu un prosop curat.
Se imparte in 6 bucati, din fiecare se modeleaza cate o bila. Una se aseaza in mijloc si restul in jurul ei., formand o floare.
Se unge cu ou si se presara cu seminte de susan.
Se mai lasa la crescut inca 20-30 minute, apoi se coace la 200 grade C timp de 25 minute.
Imediat ce se scoate painea din cuptor se acopera cu un prosop ud.
Se imparte in 6 bucati, din fiecare se modeleaza cate o bila. Una se aseaza in mijloc si restul in jurul ei., formand o floare.
Se unge cu ou si se presara cu seminte de susan.
Se mai lasa la crescut inca 20-30 minute, apoi se coace la 200 grade C timp de 25 minute.
Imediat ce se scoate painea din cuptor se acopera cu un prosop ud.